Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Паводок на Закарпатті: "вода наробила великої шкоди"

На Закарпатті підтоплено понад 200 дворів та три дороги, одна з яких державного значення Мукачево-Рогатин. Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль каже про великі наслідки від стихійного лиха.

Вночі в регіоні пройшли сильні дощі. В Іршавському та в інших районах підтоплено понад 200 приватних домогосподарств, зсув грунту пошкодив дві господарські споруди, повідомили у ДСНС.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів, що сталися прориви у дамбах, які зараз укріплюють мішками з піском, воду відкачують.

Найбільше підтоплені сільськогосподарські угіддя, які використовували для пасовиськ. За даними ДСНС - понад 1000 га. Але, як зазначив губернатор, в цьому немає нічого страшного, краще буде рости трава. Набагато гіршою він назвав ситуацію з приватними будинками, адже вода не тільки з річок, але і ґрунтові води почали заходити у підвали.

"Кожен рік ми маємо у листопаді-грудні таку проблему у якомусь році меншу, у якомусь більшу. А в цьому році і казна пуста і ще явно будуть великі наслідки для подолання цього всього … вода наробила великої шкоди", - розповів губернатор в ефірі "112 каналу.

Через затоплення перекриті три ділянки дороги, одна з них державного значення Мукачево-Рогатин поблизу села Вільхівка. Там вода залила близько 70 м дороги, висота води сягає 10-20 см.

В Ужгородському районі вода залила понад 100 метрів дороги Ужгород-Демечі. У Виноградівському районі вода затопила дорогу місцевого значення Шаланки - В.Ком'яти.

На Воловецькому перевалі буксиром витягли три машини. Частково зруйновано міст в с. Котельниця через перезволоження ґрунту. Оскільки об'їзних шляхів немає близько 50 дворогосподарств залишились відрізаними.

Губернатор прогнозує що, пік паводкової хвилі має пройти до ранку неділі.

Є велика ймовірність, що річка Латориця може вийти з берегів. Найспокійніша ситуація з рівнем води у річці Тиса.

Загиблих, постраждалих через стихійне лихо немає. Потреби у відселенні людей також поки немає.

Тим часом синоптики попередили про погіршення погодних умов на Закарпатті та в гірських районах Львівщини та Івано-Франківщини. Прогнозують сильний дощ та мокрий сніг.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ