Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пазиняк: Не секрет, що кожен головний лікар лікарні має свою приватну аптеку, чи навіть декілька

Представник міжфракційної групи ЛОР „Нова Галичина” депутат Василь Пазиняк пропонує терміново зупинити приватизацію державних аптек, яка в багатьох випадках є вигідною головним лікарям лікувальних установ. Про це Пазиняк заявив під час сьогоднішньої прес-конференції у Львові.
„На початку 90-х років на Львівщині було 348 державних комунальних аптек,  на сьогодні понад дві третини з цього народного добра вже продано. – сказав Пазиняк. – Для чого ці аптеки продававалися і чи була в цьому така необхідність? Візьміть до прикладу Ожидівську трагедію, коли всі приватні аптеки в радіусі 10 км закрилися, а їхні власники й працівники зникли. В епіцентрі працювали лише державні аптеки. Сьогодні ми дійшли до тієї критичної межі, що треба сказати: стоп приватизації аптек”.
На думку депутата, в цьому питання треба згадати практику колишнього міністра МОЗ Миколи Поліщука, який виступав з ініціативою, що в лікарнях повинні існувати тільки державні аптеки.
„Тому що держава мусить мати в своєму підпорядкуванні аптеки, – каже Пазиняк. – Не секрет, що сьогодні кожен головний лікар лікарні має свою приватну аптеку, чи навіть декілька. Тому й зрозуміло, що головному лікарю невигідно, щоби в лікарні були комунальні аптеки і тому він робить усе, щоби закрити їх”.
 Пазиняк розповів, що він, як член медичної комісії, брав участь у перевірці двох  лікувальних закладів. „Стало відомо, що приватні аптеки на території закладів належать головним лікарям або його найближчим родичам чи оточенню”, – сказав Пазиняк.
На думку депутата, жодна аптека, навіть державна, не може бути банкрутом, оскільки після приватизації стає над прибутковою. „Треба змінювати не підпорядкування аптеки, а ставити нового керівника”, – резюмує депутат з „Нової Галичини”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ