Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Педро Альмодовар очолив журі Каннського кінофестивалю

Головою журі ювілейного 70-го Каннського кінофестивалю обрали іспанського режисера Педро Альмодовара, повідомляє оргкомітет фестивалю.

Вперше за всю історію кінофестивалю журі очолить іспанець.

"Я дуже щасливий, що зможу відсвяткувати 70-ту річницю Каннського кінофестивалю, перебуваючи на такому почесному місці. Я вдячний, це лестить мені і я злегка приголомшений. Я розумію, яка це відповідальність - бути головою журі, і сподіваюся, що впораюся з роботою", - сказав Альмодовар.

Альмодовар двічі ставав володарем нагород Каннського кінофестивалю. У 1999 році він отримав "Золоту пальмову гілку" як кращий режисер за фільм "Все про мою матір", а в 2006 році удостоївся нагороди як найкращий сценарист за фільм "Повернення".

На рахунку у режисера також дві статуетки "Оскара" - в 1999 році його фільм "Все про мою матір" удостоївся нагороди в номінації "кращий іноземний фільм", а у 2003 Альмодовар отримав "Оскар" в номінації "кращий сценарій" для фільму "Поговори з нею".

70-й Каннський фестиваль пройде у Франції з 17 по 28 травня 2017 року.

У різні роки журі кінофестивалю очолювали видатні режисери і актори, в тому числі Стівен Спілберг (2013), Емір Кустуріца (2005 рік), Квентін Тарантіно (2004), Девід Лінч (2002 ), Люк Бессон (2000 ) і багато інших.

У 2016 році головою журі фестивалю в Каннах став австралійський режисер Джордж Міллер.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ