Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пенсіонерам спростили оформлення субсидій

Пенсіонерам, які бажають оформити субсидію, відтепер не потрібно буде вказувати розмір доходів у деклараціях, а достатньо лишень вказали вид свого доходу – зазначивши, що це – пенсія. Цифрові дані про отримання субсидії будуть доступні без залучення до цього процесу пенсіонерів. Повідомив інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.

Місцеві органи влади у співпраці із пенсійними фондом та фіскальною службою самостійно перевірять розмір доходу пенсіонерів. Про це повідомив на брифінгу в КМУ віце-прем’єр Павло Розенко.

«Ми зробили ще один крок для спрощення процедури надання субсидій. Ми припиняємо практику декларування громадянами розмірів доходів. Тепер у новій формі декларацій громадянам не потрібно буде вказувати конкретну суму доходів за попередній проміжок часу, який дає право на отримання субсидій. Завдяки тому, що ми налагодили свої відносини з державною фіскальною службою і Пенсійний фондом України, місцеві органи влади можуть отримувати цю інформацію безпосередньо з Державної фіскальної служби і з Пенсійного фонду. Щоб отримати субсидію потрібно буде вказати вид доходу, який він отримує. Тобто від руки буде потрібно написати, що вид його доходу – пенсія, стипендія, або заробітна плата», - повідомив Розенко.

Голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка переконаний, що такий автоматизований процес перевірки виключить проблеми, котрі стосувались помилок літніх людей, що виникали під час заповнення декларацій.

«Пенсіонерам більше не доведеться приходити до відділів соцзабезпечення, щоб власноруч переписувати дані в деклараціях про доходи, неточності в яких могли вплинути на відмову у наданні субсидії. З іншого боку , якщо не буде цифр – не буде жодних штрафів за недостовірну інформацію», - повідомив Микола Кукуріка.

Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомила про те,  що Пенсійний фонд України затвердив новий показник середньої зарплати на одну застраховану особу у розмірі 4370,92 грн, який стане орієнтиром для розрахунку розміру пенсії. Нова затверджена сума  є на 341,03 грн більше ніж у квітні 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ