Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пентагон: Відлік до повного розгрому ІДІЛ пішов на тижні

До повного розгрому терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Сирії та Іраку залишились лічені тижні, максимум місяці. Про це заявив у четвер під час брифінгу в Пентагоні представник Об'єднаного штабу Збройних сил США генерал Кеннет Маккензі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми насправді підходимо до завершальної фази, й попереду все ще нелегка боротьба, але я думаю, ми матимемо успіх протягом найближчих кількох тижнів або місяців", - заявив генерал.

Водночас, він підкреслив, що сирійський уряд "виявився неспроможним самостійно досягти цієї мети", тому існує чітка причина для США, їхніх союзників і партнерів продовжувати об'єднані зусилля в цій боротьбі.

Генерал також спростував закиди Москви в тому, що Сполучені Штати нібито допомагають угрупованню ІДІЛ у Сирії. "Ми категорично відкидаємо ці звинувачення, вони просто не відповідають дійсності", - зазначив Маккензі, додавши, що зараз Коаліція виконую ретельно сплановану сучасну бойову операцію.

Він підкреслив, що спроби росіян наполягати на цих звинуваченнях не означають, що від цього їхня позиція стає правдивою. "Їм не допоможе навіть копіювання зображень зі старих відеоігор, які вони представляють в якості доказів своїх тверджень", - підкреслив генерал.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ цього тижня видало скріншот з мобільної гри як доказ співробітництва США з терористичною організацією "Ісламська держава" у своїх звітах.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ