Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переговори про відновлення польотів будуть, коли РФ сплатить штрафи - заява

Переговори між Україною і Росією про відновлення авіасполучення можливі тільки за умови припинення російськими компаніями польотів у Крим і сплати ними всіх штрафних санкцій за ці незаконні польоти. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України в четвер.

Там підтвердили, що 29 жовтня Державна авіаційна служба України отримала лист від Росавіації з "неприйнятною для України позицією".

Раніше Росавіація повідомила про спрямування нею 28 жовтня листа авіавладі України з пропозицією продовжити переговори про відновлення авіасполучення між країнами.

"Поділяючи заклопотаність авіаперевізників і враховуючи відсутність реакції у відповідь української сторони за підсумками зустрічі, що відбулася 23 жовтня 2015 року, Росавіація надіслала на адресу Державіаслужби України листа, в якому ще раз виклала суть своєї пропозиції і висловила готовність продовжити діалог з метою швидкого відновлення повітряного сполучення між РФ і Україною", - ішлося в повідомленні Росавіації.

Авіасполучення між Україною і РФ було припинено з 00:00 25 жовтня з огляду на санкції, введені проти авіакомпаній.

Як повідомив напередодні міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, у Брюсселі відбулися технічні консультації між Державіаслужбою України і Росавіацією, але, незважаючи на ці консультації, з 25 жовтня набувають чинності санкції, введені щодо російських авіакомпаній, які порушували законодавство України".

Міністр також нагадав, що Росавіація у відповідь закрила російське небо і авіасполучення з РФ для українських авіакомпаній.

Президент Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів у дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша - "Аерофлот".

Аналогічні санкції введено стосовно державіакомпаній РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" та інших.

Рішення про заборону польотів в Україну цих російських авіакомпаній Кабмін ухвалив 25 вересня.

Пивоварський заявляв, що, вводячи санкції проти російських авіакомпаній, Україна не зводить "залізну завісу" між двома країнами.

Міністр нагадав, що в українському списку санкцій опинилися 29 російських авіакомпаній, 27 з яких незаконно здійснювали польоти в окупований Крим, і дві українські компанії, націоналізовані так званим урядом тимчасово окупованого Криму.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ