Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Перелік аптек, в яких львів’яни можуть отримати ліки за урядовою програмою «Доступні ліки»

Львів’яни можуть безкоштовно або з доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу за урядовою програмою «Доступні ліки». Для цього мешканцям потрібно звернутись до лікаря первинної ланки (сімейний лікар, терапевт, педіатр), який випише рецепт, за яким пацієнт зможе отримати медикаменти в аптеці, що бере участь у цій Програмі.

Загалом у реєстрі ліків є 157 позицій. Попередньо до Програми долучились 18 юридичних осіб, які займаються фармацевтичним бізнесом, і з якими заклади охорони здоров’я міста уклали угоди. Загалом це 155 аптечних пунктів на території Львова, повідомили в міському управлінні охорони здоров’я. Проте цей перелік оновлюватиметься.

В аптеці, що бере участь у програмі «Доступні ліки», пацієнту запропонують декілька торгових марок, які містять виписану речовину ліків. Ліки призначатимуть за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою. Пацієнт сам вирішує, яку торгову марку придбати. Якщо певна торгова марка визначена, як лікарський засіб з найменшою вартістю, тоді пацієнт отримає його безкоштовно. А за інший – пацієнту доведеться доплатити фактичну  різницю між ціною визначеного та іншого.

Кожну аптеку, яка бере участь у проекті,  відзначать позначають наліпкою при вході.

Загалом на відшкодування вартості лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» Львів отримав з обласного бюджету 9,5 млн грн.

З Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, можна ознайомитись тут. Перелік аптек тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ