Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перелік ліків, які підлягають відшкодуванню, буде розширений

До реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», буде включено щонайменше 50 нових препаратів. Про це у ході селекторної наради повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» започаткована у квітні поточного року з метою вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Програма передбачає надання безкоштовних ліків або відшкодування частини вартості ліків від серцево-судинних захворювань, астми та діабету. Джерело фінансування - кошти Державного бюджету, і, як зазначав Глава Уряду, програма є цілком «по кишені» державі. Наразі урядовц,і за пропозицією Глави Уряду, прораховують можливість розширення програми і введення в неї більш широкого спектру препаратів. Уряд веде постійний моніторинг роботи програми, оперативно реагуючи на всі випадки невиконання або неналежного виконання урядових доручень на місцях. В травні Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Віце-прем’єр-міністру Павлу Розенку та в. о. Міністра охорони здоров’я Уляні Супрун разом із головами місцевих органів влади постійно аналізувати стан виконання програми «Доступні ліки», визначати проблемні питання і пропонувати шляхи їх вирішення. В разі необхідності Глава Уряду доручив проводити селекторні наради.  

Коментуючи нинішній стан виконання програми, Віце-прем’єр-міністр відзначив: «Як ми і обіцяли, програма «Доступні ліки» буде розширюватися. Сьогодні вже формується новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Чинний реєстр найближчим часом буде розширений щонайменше на 50 препаратів».

Віце-прем’єр-міністр доручив МОЗ протягом двох найближчих тижнів - до 5 серпня - оприлюднити новий, розширений реєстр препаратів, які братимуть участь у програмі «Доступні ліки».

За словами Павла Розенка, у новому переліку будуть представлені ліки виробників ЄС, України та світових виробників, таких як Індія та Ізраїль. «Всі розмови про те, що Уряд обирає найдешевші ліки не відповідають дійсності. Ми обираємо ті препарати, які дозволяють людям ефективно лікувати хвороби, - підкреслив він. - Далі ми будемо працювати над тим, щоб долучати до цієї програми більше нозологій».  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ