Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переможцями конкурсу "Історія, яка нас об’єднує" стали семеро дослідників

Сьогодні, 10 лютого, у Львівській обласній державній адміністрації відбулося урочисте нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу наукових і науково-популярних робіт "Історія, яка нас об’єднує", повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У цьому році конкурсна комісія визнала переможцями 7 молодих науковців  з різних міст України: Львова, Києва, Запоріжжя. Відповідно вони отримали грошову винагороду в розмірі 6 тисяч 200 гривень для проведення власного дослідження.

Отож переможцями стали:

1.Скіра Юрій Романович, дослідницька тема "Роль монаших спільнот у порятунку євреїв на території Львівської архієпархії УГКЦ у 1941-1944 рр."

2.Предка Софія, дослідницька тема "У боротьбі за віру. Греко-католицьке парафіяльне духовенство в Галичині у світлі особових джерел (1914–1945 роки)".

3.Понипаляк Олександр, дослідницька тема  "Діяльність старшинських шкіл Української повстанської армії (серпень 1943 р. – жовтень 1944 р.)".

4.Павленко Михайло, дослідницька тема "Усна історія російсько-української війни (2014 – 2015 рр.)".

5.Сич Василь,  дослідницька тема "Образ українця в Райхскомісаріаті "Україна" на основі україномовної німецької преси 1941-1944 рр."

6.Сороцинський Олег, дослідницька тема  "Повсякденне життя підводників Чорноморського флоту СРСР під час німецько-радянської війни на основі мемуарів старшого лейтенанта Маркелова Олександра Григоровича".

7. Пасічник Катерина,  дослідницька тема  "Злочинність у м. Києві на початку ХХ ст (за матеріалами газети "Киевлянин")

Переможці проводитимуть наукові дослідження відповідно до задекларованих у заявках концепцій і мають відзвітувати перед конкурсною комісією до 5 вересня цього року.

Мета цього конкурсу – сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати малодосліджені та контроверсійні питання української історії; заохочення суспільного обговорення цієї проблематики та правдивого висвітлення подій минулого, консолідації українського суспільства і поглиблення знань з історії України.

Нагадаємо, що конкурс реалізовано у межах Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості на 2016-2017 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ