Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселенці та учасники АТО можуть скористатись програмами підтримки

Сьогодні, 30 листопада, відбувся круглий стіл «Економічна та соціальна підтримка сімей в тому числі ВПО та учасників АТО в обласних програмах 2018 року». В межах заходу присутніх ознайомили із програмами підтримки – проектом «Рука допомоги» та програмою конкурентоспроможності Львівської області. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Начальник управління з питань праці та сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Уляна Дорош розповіла про можливості та умови участі членів малозабезпечених сімей та внутрішньо-переміщених осіб у проекті «Рука допомоги». Також Уляна Дорош наголосила на здобутках проекту та заохотила присутніх скористатись програмою підтримки.

«В межах проекту працевлаштовано 159 осіб та 22 особи беруть участь у громадських роботах. 14 осіб з числа малозабезпечених та внутрішньо-переміщених осіб вже отримали фінансову допомогу на започаткування власної справи та реалізації власної ідеї. Тобто вже є ті проекти, які успішно реалізуються у нас на Львівщині. Якщо є ідея, мрія, то є багато засобів і людей, які можуть вам в цьому допомогти. Ми завжди відкриті допомогти та порадити у реалізації ваших задумів», - наголосила Уляна Дорош.

Про можливості для учасників АТО розповів начальник управління промисловості та підприємництва департаменту економічної політики Львівської ОДА Андрій Кісера.

«Одним із завдань програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області є підтримка підприємницьких ініціатив учасників АТО. Департамент економічної політики за обласні кошти відшкодовує відсоткову ставку за кредитами отриманими учасниками АТО. Для прикладу, якщо учасник АТО взяв кредит у банківській установі під 21 %, департамент відшкодовує відсоткову ставку в розмірі 14 %. Тобто фінансове навантаження, яке лягає на учасника АТО, складає різницю тобто 7 %», - розповів Андрій Кісера.

Скористатись програмою підвищення конкурентоспроможності можуть учасники АТО, які є фізичними особами-підприємцями та зареєстровані і фактично проживають на території Львівської області. Обмежень для участі в Програмі для учасників АТО по досвіду діяльності  на ринку немає.

Зазначимо, що детальнішу інформацію щодо участі у програмах можна дізнатись у департаменті соціального захисту та департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ