Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселенці та учасники АТО зможуть безкоштовно отримати ІТ-освіту

Фонд BrainBasket та Міністерство оборони України навчатимуть інформаційним технологіям учасників АТО та переселенців. Про це повідомили у прес-службі відомства, передає Еспресо.TV.

"Освітній Фонд BrainBasket запускає проект Coding for Future з навчання учасників АТО і переселенців основам тестування програмного забезпечення, що буде запущено разом із партнерськими тренінговими центрами та громадською ініціативою "Центр зайнятості Вільніх людей" за підтримки Міністерства оборони України в Києві", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Як наголошується, проект дозволить колишнім учасникам АТО і людям, постраждалим від бойових дій, безкоштовно навчитися навичкам тестування програмного забезпечення.

За словами Голови правління Фонду BrainBasket Яніки Меріло, Coding for Future — це програма навчання, покликана допомогти і підтримати людей, постраждалих від військових дій, за допомогою навчання нової і перспективної IT-професії.

"Деякі навчальні групи з учасників АТО вже розпочали роботу. В цілому ж передбачається три варіанти навчання: комп’ютерні класи при госпіталях і реабілітаційних центрах, онлайн-навчання та заняття у тренінгових центрах. Для більшої зручності передбачається, що заняття будуть поділені на модулі, з можливістю зміни формату навчання", — розповіла Меріло.

Опанувати професію молодшого інженера з тестування ПЗ в рамках проекту Coding for Future можуть колишні учасники АТО або люди, які були змушені змінити місце проживання. Передбачається, що навчання триватиме 3 місяці, після чого буде отриманий відповідний сертифікат. Після успішного закінчення програми учасникам допоможуть працевлаштуватися в IT-компаніях.

На переконання Олени Фалалєєвої, координатора Програми навчання та розвитку "Центр зайнятості Вільніх людей", який співпрацює з BrainBasket в рамках проекту Coding for Future у напрямку IT-освіти, важливим для учасників проекту буде не тільки опанування нових знань, а й знайомство та спілкування людей, їх бажання йти до своєї мети.

Подати заявку на участь у навчанні можна за посиланням http://brainbasket.org/

Для участі в проекті або його підтримки необхідно залишити заявку на сайті BrainBasket, або зв’язавшись безпосередньо з Фондом [email protected].

Espreso.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ