Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перше посвідчення водія буде дійсне лише два роки, - Кабмін

Кабінет Міністрів України встановив видачу першого посвідчення водіям строком на два роки з обміном на постійне у разі не більше 2 порушень. Про це зазначено в постанові від 10 листопада 2017 р. № 885 оприлюдненій на сайті уряду.

Згідно з постановою, посвідчення водія, видане особі вперше, дійсне протягом двох років з дня його видачі з обмеженим правом керування транспортним засобом.

Посвідченням водія, виданим вперше, є документ, що підтверджує право його власника на керування транспортним засобом, отриманий після проходження особою, яка раніше не мала посвідчення водія або яка була позбавлена права на керування транспортним засобом чи здійснила обмін посвідчення водія протягом двох років з дати його видачі, медичного огляду в порядку, встановленому МОЗ, а також підготовки відповідно до планів і програм та після складення теоретичного і практичного іспитів у територіальних органах з надання сервісних послуг МВС.

Обмеженим правом керування транспортним засобом є заборона перевищувати швидкість 70 кілометрів на годину.

Обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення терміну його дії проводиться без складання іспитів за умови здійснення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху.

У разі вчинення особою протягом двох років з дня видачі вперше водійського посвідчення трьох і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху обмін такого посвідчення здійснюється зі складанням теоретичного і практичного іспитів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ