Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перші 100 учасників АТО зі Львова отримають по 100 тис. грн

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій отримав перші заяви від учасників АТО на отримання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. замість земельної ділянки за межами міста Львова. Таку допомогу учасники АТО отримають у грудні цього року. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили у Центрі надання послуг учасникам бойових дій, станом на 22 листопада подано 148 таких заяв від учасників АТО.  Перша черга – 22 заяви, загальна черга – 126.

Документи на отримання матеріальної допомоги можна подавати до 28 листопада.  Відтак, 28 листопада засідатиме спеціальна комісія у складі 13 осіб  (2 представника добровольчих військових формувань, 5 представників громадських організацій та 6 представників Центру надання послуг учасникам бойових дій), яка обиратиме першу сотню людей – перевірятиме подані документи і формуватиме списки  учасників на отримання допомоги. Для того, щоб управління соціального захисту встигло перерахувати кошти ще в цьому бюджетному році, документи ще мають бути затвердженими рішенням виконкому Львівської міської ради. Черга буде формуватись згідно Ухвали №1177 від 20.10.2016 р. («Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції»).  

Якщо документи на отримання матеріальної допомоги від учасників АТО будуть подані після 28 листопада, то виплата буде здійснена вже у 2017 році, адже Програма розрахована на 4 роки – до 2020 року, впродовж яких відбуватиметься прийом документів і виплата коштів. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті виділять  410 млн. грн.: 10 млн. у 2016 році і по 100 млн. кожного наступного року до 2020 року.

Першочергове право скористатись цією Програмою мають учасники, які ще нічого не отримували – ні земельних ділянок, ні квартир – це люди з інвалідністю війни ІІІ групи і самотні учасники АТО, які мають на утриманні неповнолітніх дітей; багатодітні батьки та батьки, які мають на утриманні дитину з інвалідністю.

Щоб отримати матеріальну допомогу, учаснику АТО потрібно подати відповідний пакет документів на отримання такої допомоги у Центр надання послуг учасникам бойових дій (вул. Пекарська, 41):

– копії паспорта учасника АТО (1, 2, 10, 11 сторінки) та ідентифікаційного коду;

– довідку (форма № 2) про склад сім’ї та реєстрацію (дійсна протягом 1 місяця з моменту видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, в якому зареєстровані заявники;

– копія посвідчення учасника бойових дій;

– копія довідки про безпосередню участь в АТО;

– копія довідки про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку, видана Головним Управлінням Держземагентства у Львівській області. (Приносити НЕ треба. Центр замовляє сам);

– копія посвідчення інваліда війни (при наявності);

– копія свідоцтв про народження дітей (для підтвердження статусу багатодітного батька);

– довідку з міської ради про перебування на квартирному обліку для учасників АТО (при наявності). (Приносити НЕ треба. Центр замовляє сам);

– копію посвідчення дитини-інваліда (при наявності);

– банківські реквізити.

Нагадаємо, «Програма про захист інтересів учасників антитерористичної операції», дає змогу надавати учаснику АТО організаційно-правову допомогу в отримані земельної ділянки за межами Львова для дачного будівництва, площею не менше 0,06 га, або одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових потреб у розмірі 100 тис. грн. з міського бюджету Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ