Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Першому заступнику голови "Нафтогазу" оголошено підозру в розкраданні держкоштів

Голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про оголошення підозри першому заступнику голови правління "Нафтогазу України" Сергію Переломі. Під час брифінгу в четвер він повідомив, що Перелому підозрюють у розкраданні державної власності.

"У травні 2015 року в першого заступника голови правління "Нафтогаз України", який одночасно є головою наглядової ради ОПЗ, Переломи виник умисел розтрати коштів зазначеного товариства на користь ПАТ "Укрнафта". Через компанію "Енергоальянс" було здійснено закупівлю природного газу за завищеною вартістю на суму 205 млн гривень, з яких 3% мали залишитися на рахунках зазначеного приватного товариства, а решта мала надійти на рахунки "Укрнафти", - розповів Холодницький.

Разом з Переломою у справі проходить перший заступник голови правління Микола Щуриков.

"У період з травня по грудень 2015 року зазначені особи розтратили вказане майно, а саме грошові кошти ПАТ "Одеський припортовий завод" шляхом зловживання своїм службовим становищем і шляхом укладення угод на постачання природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 181 833 гривні", - заявив він.

Холодницький заявив, що Перелому і Щурикова затримають.

Нагадаємо, Сергій Перелома обіймає посаду в "Нафтогазі" із серпня 2014 року. Він очолює напрямки транспортування і постачання природного газу, митного оформлення, реалізації газу і формування його балансів.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ