Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Перший фестиваль відеоарту в Львові запланований в період новорічних свят

У Львові планують вперше провести фестиваль відеоарту „КіноЛевчик”, який триватиме з 24 грудня по 20 січня 2007-2008 року у рамках мистецько-художнього проекту створення мистецького маршруту, що охоплюватиме територію площі Митної, вулицю Підвальну та галерею „Дзиґа”. Про це у коментарі „Гал-info” повідомила координатор фестивалю Ярина Бутковська.
„Ідея проведення фестивалю відеоарту в Львові виникла під час проведення Міжнародного фестивалю незалежного кіно „КіnоЛев” як необхідність відмежування відеоробіт від кіноробіт”, – розповіла Ярина Бутковська.
Вона розповіла, що вже відомо, що у фестивалі „Кінолевчик” братимуть участь митці із Великобританії, Франції, Італії, Америки. „У нас відеоарт тільки починає розвиватися, тому скільки учасників буде з України ще не відомо”, – розповіла Ярина Бутковська.
„Програма фестивалю складатиметься з таких відео-жанрів: експериментальні, концептуальні, перформанс, музичне відео, відеопоезія та анімація. Конкурс фестивалю відбудеться 2-9 січня 2008 року”, – розповіла Ярина Бутковська.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ