Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перший пішов. Суд скасував люстрацію чиновника часів Януковича

Суд скасував люстрацію екс-заступника прокурора Харкова часів Януковича. Зобов'язавши поновити його на посаді і сплатити компенсацію. Повідомила Українська правда.

Суд скасував звільнення співробітника прокуратури Володимира Суходубова, який втратив посаду на підставі закону про люстрацію.

Таке рішення ухвалив Харківський окружний адміністративний суд в особі судді Самойлової.

Суддя зачитала лише резолютивну частину, мотиваційна буде оприлюднена пізніше.

Свої рішення суд зобов'язав негайно відновити Володимира Суходубова на посаді  начальника відділу по роботі з кадрами прокуратури Харківської області.

Крім того, суд прийняв рішення компенсувати заробіток Сухобудова за час "вимушеного прогулу за період з 21 жовтня по 24 листопада".

Наказ про звільнення Суходубова було видано 23 жовтня. Йому заборонено 10 років займати посади, на які поширюється дія закону "Про очищення влади".

До переходу у відділ кадрів Суходубов працював першим заступником Прокурора Харківської області - із грудня 2011 року й працював як мінімум до кінця 2013 року. На сайті прокуратури Харківської області міститься його декларація за 2013 рік, які зазвичай оприлюднюють в березні наступного року.

Прокурор Сумської області Володимир Петров також через суд заперечує своє люстрування.


Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ