Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Перший раунд боротьби за крісло прем'єра Британії виграла Тереза Мей

Тереза Мей виграла перший раунд у боротьбі за пост лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра Великої Британії. Про це повідомляє Daily Mail.

«Тереза Мей вирвала перемогу у першому раунді у боротьбі за пост лідера торі, отримавши 165 голосів», - говориться у повідомленні.

Друге місце посів колишній міністр у справах енергетики Андреа Лідсом, заручившись 66 голосами підтримки, третім став Майкл Гоув - 48 голосів, за ним у другий тур пройшов Стівен Крабб - 36 голосів.

Для Ліама Фокса, який отримав 16 голосів, кампанія закінчилася.

Також видання відмічає, що Мей набрала рівно половину з 329 можливих голосів. Серед виборців не було лише Девида Кемерона, який раніше обіцяв тримати нейтралітет у виборах свого приймача.

Коментуючи свою перемогу,  Мей сказала, що вона була «задоволена» результатом і «дуже вдячна» своїм колегам.

«На нас чекає велика робота: об'єднати нашу партію й країну, обговорити найкращу можливу угоду виходу з ЄС, і зробити так, щоб Британія відповідала інтересам кожного», - додала вона.

Нагадаємо, 7 липня буде проведено наступний раунд боротьби за крісло нового лідера консерваторів і прем'єр-міністра Великої Британії, який, відповідно до правил партії, буде оголошено не пізніше  9 вересня.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ