Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Перший здався. Організатор «референдуму» сепаратистів заговорив про повернення в Україну

Організатор сепаратиського «референдуму» в Донецьку, який відбувся навесні 2014 року і дав старт війні, Роман Лягін на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук зробив несподівану заяву. Він визнав, що Росія кинула їх і повернення в Україну – це єдиний шанс на нормальне життя для мешканців Донбасу.

«Я, організатор референдуму і відповідальний за зрив українських виборів 2014. Робив те, що робив за переконаннями, щиро і з повною віддачею! Тому, що вірив в Росію, яка нас не кине. Але вона кинула, причому під танки! Тисячі людей забивають як худобу, для телевізійної картинки.

Донбасу не судилося пройти шлях Криму! Нас зрадили і продали!

За що боролися і вмирали!? Нехай кожен сам собі відповість.

І що, все було даремно!? Так, Росії, яку ми собі уявляли, немає, а може і ніколи не було. Для повернення нормального життя, відновлення роботи підприємств, неминуче повернення в Україну! Донбас - це Україна!», - написав Роман Лягін.

Журналіст з Донецька Денис Казанський прокоментував це так: «Організатор «референдуму» сепаратистів 2014 року в Донецьку Роман Лягін здався першим. Решта поки ще бояться визнати очевидне».

Нагадаємо, що Роман Лягін є відомим у Донецьку проросійським сепаратистом. Він став «головою ЦВК» та ідейним натхненником «референдуму»  про визнання «суверенітету» самопроголошеної так званої «донецької народної республіки», який відбувся 11 травня 2014 році. Згодом він став «міністром праці та соціальної політики» в терористичній «днр».

Згодом його усунили з цієї «посади», а через критику ватажка терористів Олександра Захарченка та обіцянки розповісти подробиці про проведення сумнозвісного «референдуму» в Донецьку, у 2016 році Романа Лягіна побили та кинули «на підвал».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ