Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівський перинатальний центр досі "ремонтує" фірма, яка його зруйнувала

Роботи з реконструкції Львівського обласного перинатального центру наразі виконує фірма, яка його зруйнувала. Про це сьогодні, 7 липня, в коментарі журналістам розповів голова депутатської комісії охорони здоров'я ЛОР Богдан Чечотка.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

За його словами, наразі оформлення документів щодо реконструкції перинатального центру виходить на фінішну пряму.

"В Кабміні затверджують проектно-кошторисну документацію, а в юридичному департаменті Кабміну проходить візування рішення. Якщо все буде добре, то вже на наступну середу ми матимемо позитивне рішення, тоді можна буде оголошувати тендер і в кінці липня - на початку серпня розпочинати роботи", - сказав Чечотка.

Як відомо, на реконструкцію перинатального центру виділили 45 млн грн.

На запитання Гал-інфо, чи працює на обєкті фірма, які завдала шкоди будівлі перинатального центру, Чечотка відповів: "Фірма поки-що виконує роботи, адже вона отримала гроші і мусить розрахуватися".

Нагадаємо, що у липні 2013 року Львівський обласний клінічний перинатальний центр на вул. Дж. Вашингтона ,6 став учасником проекту з ініціативи колишнього президента Віктора Януковича  «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». В межах цього проекту Львівський обласний перинатальний центр мав отримати 99,8 млн грн, з  них 25 млн – на сучасну апаратуру, і майже мільйон гривень – на виготовлення проектно-кошторисної документації.

На тендері, замовником якого було управління капітального будівництва ЛОДА, генпідрядником була визначена київська фірма ПРаТ «Аеробуд-Захід». Фактично 15 вересня 2013 року Львівський обласний перинатальний центр було закрито, а 4 жовтня того ж року розпочалася його реконструкція. Проте, будівельники суттєво відставали від графіку. Приміром, вони зняли дах, однак, до зими накрити будівлю не встигли. Відтак, через вологу стіни вкрилися пліснявою. Замість обіцяних коштів центр отримав фінансування лише на 7 млн грн, а у травні 2014 постановою Кабміну №71 було призупинено фінансування проекту. Втім, за словами медиків, ці 7 млн забудовник так і не освоїв.

Львівська облрада торік 8 липня звернулася до Кабміну про виділення бюджетних асигнувань на завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. В ньому бюджетному році виділили 45 млн грн, але роботи досі не розпочаті. Персонал центру був відправлений у відпустки ще до початку «реконструкції».  

У зв’язку із закриттям на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру, збільшилось навантаження на інші заклади охорони здоров’я, що, у свою чергу, відобразилось на показниках роботи перинатальної служби області – перинатальна смертність зросла з 9,76% на 1000 новонароджених до 10,31%, а материнська смертність зросла удвічі з 6,6 випадків до 13,54 випадків на 100 тисяч народжених живими дітей.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ