Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник привітав мешканців Львівщини з 88-ю річницею з дня проголошення ЗУНР

Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник привітав мешканців Львова та області з нагоди 88-ї річниці з дня проголошення ЗУНР – повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Шановні мешканці Львівщини!
88 років тому, 1 листопада 1918 року – відбулась одна з найвизначніших подій в історії української державності - Українська Національна Рада у Львові урочисто оголосила про створення Західноукраїнської Народної Республіки на чолі з Президентом Є. Петрушевичем та урядом, очолюваним Костем Левицьким.
В цей час створився унікальний військово-політичний організм, який вів нерівну збройну боротьбу, уособлюючи волю українського народу до свободи й національної незалежності. Створення Західноукраїнської Народної Республіки не може не викликати захоплення та глибокої поваги до тих, хто поклав своє життя на вівтар нашої Незалежності. Своєю мужністю та відвагою, готовністю в будь-який момент пожертвувати своїм життям за Україну, її свободу та волю, минулі покоління вказали нам шлях до нашого ідеалу.
В цей урочистий день, дозвольте від щирого серця побажати Вам та Вашим родинам щастя, міцного здоров’я та плідної праці на благо України!
Слава Україні!”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ