Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Петро Порошенко: винуватця смертельного ДТП покарають прозоро

Суспільні нуртування щодо резонансного ДПТ на львівщині. У Міністерстві інформаційної політики України демонструють професійну некомпетентність. Напередодні розгляду в ЄС продовження санкцій проти РФ прихильники Кремля себе демаскують. Європа має намір боротись із інформаційною брехнею.

Естонія подала приклад поводження з кремлівськими пропагандистами. Москва приховує свої справжні витрати на озброєння, а також фінансування своїх маріонетково-терористичних осередків у світі. Посол Москви у США назвав американців русофобами, які для руских нічого доброго не зроблять.

Суспільні нуртування щодо резонансного ДПТ

Арсен Аваков, міністр МВС, повідомив, що Андрій Борщ, зіц-охоронець бізнесмена Петра Димінського, не був за кермом автомобіля «Mercedes S 65 AMG» (державні номери АС 0277 ВР), водій якого спричинив ДТП зі смертельним наслідком: «Opel Astra» не мав жодних шансів проти «Mercedes».

Юрій Луценко, Генеральний прокурор України, жалкує, що президент ФК «Карпати» уникає контактів зі слідством, проте не вважає цей факт фатальним. При нинішньому рівні криміналістичних засобів водія автомобіля «Mercedes» можна встановити і без його сприяння.

Олександр Турчинов, секретар Ради національної безпеки і оборони, зазначив: «Про Димінського, шановні колеги, я хочу сказати, що в Україні всі рівні перед законом, і олігархи, і робітники. Тому, я переконаний, що в разі, якщо слідство доведе вину Димінського, він буде відповідати перед законом і не зможе сховатися за кордоном».

Журналісти поцікавились у президента України, який побував на Львівщині з робочим візитом, як він бачить справу з розслідування ДПТ та причетністю до неї свого знаного тезки. Петро Порошенко відповів, що бачить її оптимістично. У президента нема сумніву, що кримінальну справу розслідують об’єктивно, а винна особа понесе відповідальність абсолютно прозоро, без огляду на її суспільний статус.

Порошенко прокоментував ДТП з автівкою Димінського

Пікантна ситуація склалась й із цивільним позовом (справа №757/38771/17-ц) Петра Димінського до Ігоря Насалика. Бізнесмен мав твердий намір стягнути з міністра $1,9 млн боргу і 4,3 млн грн втраченої вигоди. Розгляд позову призначили на 1 листопада. Що до цього часу відбудеться зі скаржником і відповідачем припустити складно. 

Жан-Клод Юнкер зворохобився проти України

Напередодні обговорення в ЄС продовження ще на півроку санкцій проти терористичного Кремля, яке відбудеться наступного тижня, Жан-Клод Юнкер взявся представляти інтереси Путіна.

Не виключено, що після добрячого спілкування із Бахусом попереднього вечора, на ранок Юнкер ні сіло ні впало взявся філософствувати: «Нам треба подумати над тим, щоби покращити відносини з РФ, і це залежить від обох сторін. Треба дивитися вперед, у майбутнє, яке повинно включати всю Європу. Площа ЄС – майже 5,5 млн кв. км, а площа РФ – 17,5 млн кв. км. Є ще питання?»

Юнкер або знову таки традиційно був «під шафе», або по життю є невігласом у питаннях географії, або отримав від Кремля якусь мотивацію, щоби грати роль європейського дурника. Площа європейської частини РФ становить орієнтовно 3 млн кв. км, а все решта за Уральськими горами – територія Азії.

І хто територіально є ближчим до ЄС – Україна чи Московія? І де знаходиться географічний центр Європи?

Наприкінці травня тверезий Жан-Клод Юнкер зробив таку заяву: «Сьогоднішнє голосування в Сенаті Нідерландів – це важливий сигнал від Нідерландів та всього Європейського Союзу до наших українських друзів: місце України – в Європі. Майбутнє України – з Європою».

Наприкінці серпня, маючи нездоровий вигляд, Юнкер вирішив відмовити Україні бути частиною європейської спільноти і долучитись до НАТО.

Нагадаємо, з 2015 року Юнкер має проблеми з неконтрольованим вживанням алкоголю, – повідомило видання «Le Soir» з посиланням на ЗМІ Люксембурга. Так, наприклад, у травні 2017 року під час саміту в Женеві вибухнув чималий скандал. Жан-Клод Юнкер з'явився на зустрічі лідерів держав ЄС добряче назюзюзаним, де поводився як антисоціальний елемент: комусь дав ляпаса, а когось намагався цілувати в засос.

Це той самий Юнкер, який домагався, щоб Україна за безцінь вирубала ліси у Карпатах і передала їх деревообробним компаніям в ЄС. Не готову продукцію, яка відповідно коштує, а саме ліс-кругляк.

Андерс Фог Расмуссен жорстко заступився за Україну

Колишній генеральний секретар НАТО, а нині радник президента України Андерс Фог Расмуссен, жорстко розкритикував заяву очільника Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, без сумніву зроблену на догоду Москві, про неналежність України до НАТО і ЄС.

Расмуссен наголосив: «Коментарі Юнкера викликають стурбованість. Відштовхування тих, хто прагне до європейського майбутнього, підриває сили ЄС змінювати сусідні країни. Юнкеру слід визнати, що безпека України є критично важливою для Євросоюзу. Конфлікт на порозі ЄС впливає на всіх нас».

Нагадаємо, під час параду на честь Дня Незалежності президент Порошенко заявив, що Україна «рухається до набуття повноцінного членства в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі».

Жан-Клод Юнкер спотворив висловлювання Петра Порошенка, заявивши: «Нещодавно мій друг Порошенко сказав: дивіться, Україна – це майже ЄС і НАТО. Однак на даний момент її немає ні там, ні там, і важливо це розуміти. Україна зараз не є європейською країною в сенсі членства в ЄС».

Київ звернувся до Єврокомісії за роз'ясненнями у зв'язку з резонансною заявою її очільника.

В Україні забагато московської агентури

Лех Валенса повідомив, що Україну не взяли і не скоро приймуть в ЄС, тому що в Україні окопалось багато московських «консерв», які за командою з Кремля можуть будь-коли взятись до підривної діяльності. Екс-президент Польщі розповів: «Мій дід мене вчив, а потім і батько, що не буде вільної Польщі без вільної України. У мене це в крові, у вихованні. Тому я робив все для того, щоби разом ми пішли до Євросоюзу. Проте, на жаль, не склалось. Україна – велика країна, але значною мірою залежна від Москви. Через це Європа не в змозі ввібрати таку країну».

У Мінстеці турбуються в стилі Дуні Міятович

Мінстецівські функціонери просять СБУ надати роз'яснення стосовно заборони на в'їзд в Україну двом іспанським прокремлівським пропагандистам – Антоніо Пампліезі та Мануелю Анхелю Састрі. У відомстві, що на Петлюри 15, навіть не посоромились написати: «Міністерство інформаційної політики України стурбоване ситуацією, що склалася навколо представників ЗМІ. Відомство вже направило звернення до відповідних силових органів, включаючи СБУ, з проханням надати детальне роз'яснення».

На сайті МІП наголошено, що свобода слова і захист прав журналістів є пріоритетами роботи відомства. Ти ба, а громадяни України, які платять податки на утримання Мінстеця, були переконані, що першочергове завдання цієї структури полягає у захисті інформаційної безпеки країни.

Замість того, аби першими виявити антиукраїнську діяльність іноземних пропагандистів Кремля і звернутись у відповідні структури України, номенклатурники від інформації вимагають від СБУ пояснень, чому силовики покращили інформаційну безпеку країни.

Чиновники й чиновниці Мінстеця вдають зі себе цілковитих недотеп. Вони начебто не знають, що іспанські пропагандисти керуються кремлівськими інструкціями. У своїх публікаціях вони зображували українську армію як агресорку й руйнівницю Донбасу, яка напала на мирних жителів. Навіть перебуваючи на території ОРДЛО і бачачи, хто затоплює шахти Донбасу на окупованій території, іспанці не соромилися брехати у своїх публікаціях, баламутячи європейців, начебто шахти нищить київська влада.

А може й насправді працівники Міністерства інформаційної політики щирі у своїй некомпетентності? Тоді Гройсман і Порошенко зобов’язані нагально провести ребрейдинг такої важливої ланки у структурі виконавчої влади.

Юрій Стець награвся «солдатиками»

Прес-служба МІП повідомила, що проект «Інформаційні війська України», який у 2015 році створили при Міністерстві інформаційної політики, відомству вже не потрібний. Інтернет-активістів Міністерство відпустило у вільний дрейф неозорими просторами світової інформаційної павутини.

Маючи такий потужний людський потенціал, який нічого не коштував бюджету країни, Юрій Стець і його дорадники не зуміли або не захотіли ним скористатись. Святослав Батов, працівник сектору з питань забезпечення інформаційної безпеки при МІП, головний спеціаліст, уклінно подякував своєму керівництву, що патріотичний потенціал небайдужих громадян України виставлений за двері Міністерства. На Москві схвалюють це рішення і радісно плещуть у долоні.

ЄС боротиметься з московською брехнею

Марія Габріель, єврокомісарка із питань цифрової економіки, шукатиме порад у компаній та громадян щодо того, як боротись із інформаційними фейками, – повідомило бельгійське видання «EUobserver». Єврокомісарка пропонує провести публічні консультації, а опісля створити експертну групу високого рівня. Вона зазначила: «Дуже важливо працювати разом: дослідникам, засобам масової інформації та інституціям. Наступні два-три місяці будуть вирішальними».

Естонія вказала пропагандистам на двері

Видання «EUobserver» повідомило, що представники Естонії, які тепер головують у Раді ЄС, відмовили в акредитації трьом руским пропагандистам – Владіміру Добровольському, Маше Кісельовій та Анастасії Сєдєльниковій. зазначена трійця мала велике бажання бути присутньою 7-8 вересня у Таллінні під час неофіційні зустрічі глав міністерств закордонних справ країн Європейського союзу.

В естонському представництві в ЄС повідомили: «Естонія залишає за собою право не акредитувати або розглядати як засоби масової інформації такі канали, чиї редакції не є незалежними та які не дотримуються стандартів публіцистичної практики».

Пірет Сіман, речниця естонського представництва у Раді ЄС, не пояснила, чи рускі пропагандисти будуть позбавлені одноразової акредитації, чи усіх аж до кінця року, поки Естонія головує а Раді Європейського Союзу.

Кремлівські «кроти» в Європі

За кошти руских пенсіонерів неокомуністи Італії та Німеччини рекламуватимуть в Європі ОРДЛО. За вказівкою московського керівництва КП РФ, представники «комуністичних партій ЛДНР» розпочали інформаційний проект спільно з функціонерами Німецької комуністичної партії (DKP) та італійськими «антифашистами», яким доручено створити «Міжнародний комуністичний інформаційний центр». Завдання цієї прокремлівської структури полягатиме у тому, щоби ідеологічно запаморочувати європейців і зумовлювати в них прихильне ставлення до кремлівських терористів на Донбасі, а також формувати негативний імідж про Україну.

Рускі емігранти – середовище для поповнення агентури Кремля

У США кремлівські шпигуни під прикриттям працівників дипломатичних відомств проникли у здебільшого протестантське і православно-московське емігрантське середовище з метою створення промосковських молодіжних воєнізованих загонів.

У Каліфорнії, зокрема, представники руского відомства активно проводять так звані дитячі проросійські напіввійськові «буткемпи». У Сакраменто при православній парафії періодично оголошують набір бажаючих пройти «курс молодого бійця», в який входить навчання поводження зі стрілецькою зброєю або спортивним луком, метання ножів, стройова підготовка і шовіністичне проруске світоглядне формування. Тренувальні табори для молоді під виразно рускими назвами – «Скіф», «Русичі» та подібні – в останні роки поширились наче пошесть по всій території США.

Незважаючи на те, що мета навчання дітей руских емігрантів представлена як «спортивно-патріотична», чимало представників діаспори, а також корінні американці підозрюють, що такі бойові молодіжні формації мають за мету сприяти формуванню широко розгалуженої мережі кремлівської агентури на території США.

Формування дитячо-юнацьких прокремлівських осередків відбувається не тільки на території Північної Америки. Схожі тенденції стали вже виразно помітними і в ЄС, де рускі спецслужби, зловживаючи дипломатичним імунітетом, організовують секретні напіввійськові спецзагони, які формують за допомогою шкіл бойового мистецтва «Система». Німецький журнал «Bild» вже раніше повідомив про цілу мережу добірних воєнізованих загонів Кремля, які розкидані по Європі, а їхні осередки готові до терористичної діяльності в будь-який момент, як тільки надійде наказ із Кремля.

Москва приховала 60% своїх видатків на тероризм

У звіті для ООН Кремль приховав орієнтовно 60% своїх витрат на озброєння. Згідно з даними, переданими в ООН, військові витрати РФ у 2016 році скоротились на 29% у порівнянні з попереднім роком, зупинившись на рівні 2 трильйонів рублів. Однак передані в ООН відомості не зійшлись із графою «Національна оборона» федерального бюджету, де значиться сума в 3,8 трильйона рублів.

Експерти лабораторії військової економіки Інституту Гайдара полічили, що сумарні військові витрати бюджету РФ у 2016 році насправді становили понад 5 трильйонів рублів. У зазначену суму фахівці зачислили й так звані «непрямі» витрати, які Москва намагалась заховати в інших статтях бюджету.

Генконсул РФ у США назвав американців русофобами

Сергей Овсяніков поскаржився «Комсомольской правде», що найближчим часом від американців не варто очікувати нічого доброго. Тобто доброго у розумінні руских. Не тільки на Москві, у США рускі емігранти теж із острахом очікують запровадження чергового пакету санкцій з боку США, яке вступить у силу 1 вересня. Сподівання, що Білий Дім змінить гнів на милість, розтанули наче ранковий серпанок: Конгрес не дозволить Трампові жодних потурань Москві.

Овсяніков ремствував: «Санкції дуже позначаться на наших співвітчизниках, велике число яких проживає у штаті Нью-Йорк. Нічого втішного ми їм сказати не можемо. І ми, як завжди, готові до всього. Був прецедент висилки 50 наших дипломатів із США. Що зараз придумає американська сторона, важко сказати. Ми вже навіть нічого не передбачаємо, ми просто чекаємо».

Мова йде про рішення США призупинили видачу своїх неімміграційних віз по всій РФ, а із 1 вересня ця процедура відновиться тільки на Москві. Це рішення США прийняли у відповідь на вимогу Кремля скоротити на РФ число працівників американської дипломатичної служби.

Руский консул обурювався, що в США «нагнітається русофобія», тож покращень у відносинах Вашингтона з Москвою чекати не доводиться. Овсяніков вважає, що «саме США повинні відіграти ситуацію назад». А навпаки, щоби руским змінитись самим і перестати бидлячи в світі, така думка рускому дипломатові навіть не спала.

Нагадаємо, два дні тому Маша Захарова, одіозний голос руского МІДа, у прямому ефірі брехала, що це США самі вирішили скоротити число своїх працівників на 755 осіб, що Путін цього не вимагав, він тільки собі розмірковував про чисельну паритетність дипломатичних служб у США і на РФ.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ