Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час анонімного тестування кожен 3 вчитель склав ЗНО на рівень трійки

У Чернівецькій області відбулося перше анонімне тестування у форматі зовнішнього незалежного оцінювання для педагогів. Як повідомило місцеве видання АСС, результати шокували.

За словами директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксани Палійчук, така новація не мала на меті образити вчителя, а навпаки - стимулювати його до самоосвіти.

Участь у першому ЗНО для вчителів взяли 362 слухачі курсів підвищення кваліфікації при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Писали тести з української мови, літератури, історії України, математики, хімії, географії, англійської і французької мов, біології та фізики.

4 педагоги склали тести на нуль. 5 учителів отримали від 1 до 3 балів, і лише 56 - на відмінно, від 10 до 12 балів. Такі результати тестування вчителів вразили керівників департаменту. Адже більшість протестованих - вчителі вищої категорії, а показали середній бал - 7,6. Тобто кожен третій педагог склав тестування на рівень трійки по 5-бальній системі оцінювання.

"Це - неприпустимі результати, - каже Оксана Палійчук. - Адже вчителі виконували ті ж завдання, що й діти. Найгірші результати з української мови та літератури у вчителів, які викладають цей предмет в школах з румунською мовою навчання. Низькі результати і у педагогів сільських шкіл, які викладають англійську мову. Кожен четвертий географ набрав лише від 1 до 4 балів за свій тест".

Погані результати показали і керівники навальних закладів. Кожен третій з них набрав лише від 4-х до 6-ти балів.

Протягом вересня-жовтня Департамент протестує всіх без виключення вчителів Чернівецької області.

Соцпортал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ