Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Під час Форуму видавців презентують новий роман Степана Процюка

Під час 24-ого Форуму Видавців у Львові відбудеться перша презентація новинки видавництва "Легенда" - психологічного роману Степана Процюка «Травам не можна помирати", повідомили організатори.

«Травам не можна помирати» – новий психологічний роман Степана Процюка, який побачить світ у видавництві «Легенда» до Форуму видавців у Львові.

Степан Процюк вирішив заінтригувати майбутніх читачів і розповісти дещо цікаве про свій твір.

Про що цей роман?

«Я намагався зобразити в романі всі суперечності людської душі. Все, про що говорив у ньому, проживав внутрішньо. Текст писався майже три роки. Кожен із цих героїв – якоюсь мірою і автор. Мені було дуже важливо подати час майже незрозумілих для нинішньої доби тодішніх конфліктів та катастроф у людській душі. Навіть у 70-х роках, попри задушення української мови та знищення українського мислення, основна маса людей не задумувалася над такими колізіями, вона жила й була по-своєму щаслива, і лунали тоді популярні пісні Майї Кристалінської: «Отчего на душе мне так светло – оттого, что ты идешь по переулку» тощо. І не тільки Кристалінської, бо частина радянської естради все-таки пропагувала людяність. І більшість людей не сприймала трагічно тодішнє життя. Тільки окремі розуміли ці речі, і з цими окремими система безпощадно розправлялася. Фактично мій роман про цих окремих».

Для кого цей роман?

«Травам не можна помирати» – твір, пристосований для широкого читацького загалу. Як на мене, його здатна сприйняти будь-яка людина, яка читає книги. Це не є розважальне чтиво, але й не ребуси та лабіринти. Кожен може знайти в моєму романі з кількома сюжетними лініями те, що йому ближче».

Обкладинку до книжки створила художниця Христина Стринадюк.

Приходьте на презентацію книжки - і дізнаєтеся про неї набагато більше!

Степан Процюк - сучасний український письменник-інтелектуал, якого вважають одним із найконтроверсійніших. Народився 13 серпня 1964 року в селі Кути Бродівського району (нині — Буського району) на Львівщині в сім'ї політв'язня. Закінчив Івано-Франківський педінститут та аспірантуру Інституту літератури НАН України. Кандидат філологічних наук. Викладає сучасну українську літературу в Прикарпатському університеті (Івано-Франківськ). Одружений, має двох синів. Від 1995 до 2017 року був членом Національної спілки письменників України. Літературна біографія Степана Процюка розпочалася 1991 року з літгурту «Нова деґенерація», куди він входив разом із Іваном Андрусяком та Іваном Ципердюком. Автор збірок віршів («На вістрі двох правд», «Апологетика на світанку»), есеїв («Лицарі стилосу і кав'ярень», «Канатоходці», «Аналіз крові»), романів («Інфекція», «Жертвопринесення», «Тотем», «Троянда ритуального болю», «Руйнування ляльки» , «Маски опадають повільно», "Десятий рядок", "Під крилами великої Матері" та ін.), книжок для підлітків («Марійка і Костик», «Залюблені в сонце», «Аргонавти», «Варвари», «Сорок цистерн любові»). Має нагороду "Золотий письменник України".

Модератор - Богдан Пастух

Час - 16 вересня, 13:00

Місце - Фестиваль-ресторація "Лівий берег" (м.Львів, проспект Свободи, 28)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ