Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час ЗНО-2013 зріс попит на фізику та хімію, впав – на географію, біологію, всесвітню історію та російську

Сьогодні, 13 листопада, в НУ «Львівська gолітехніка» головний спеціаліст сектору міжнародних освітніх проектів департаменту вищої освіти МОН Олег Януш підбив підсумки вступної кампанії-2013.

Нині в НУ «Львівська Політехніка» відбулась нарада - семінар з питань організації та проведення вступної кампанії 2014 року для проректорів і відповідальних секретарів приймальних комісій вищих навчальних закладів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей.

Отож, за словами Олега Януша, цього року на ЗНО зареєструвалося понад 320 тис. осіб, з них близько 25% – це випускники попередніх років. Власне участь в тестуванні взяли трішки більше ніж 300 тис. абітурієнтів.

«Позитивні оцінки (не менше як 124 бали з кожного предмету), – каже він,– отримали 292 тис. учасників ЗНО. Водночас 683 вступників отримали максимальний результат –200 балів». Також Олег Януш зауважив, що на тестуванні з української мови та літератури менше як 124 бали отримали понад 26 тис. абітурієнтів.

Водночас головний спеціаліст сектору міжнародних освітніх проектів департаменту вищої освіти МОН розповів про рейтинги предметів, які обирали на ЗНО абітурієнти: «На відміну від 2012 року, на першому місці після української мови та літератури серед обраних абітурієнтами предметів була математика, яку складали 60,6% вступників. Окрім цього, інтерес вступників підвищився до фізики, хімії, натомість зменшився до географії, біології, всесвітньої історії та російської мови».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ