Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Кабміном збирається акція протесту

Біля будівлі Кабміну в Києві у вівторок відбудеться акція протесту проти соціальної політики уряду. У ній візьмуть участь низка громадських об'єднань, зокрема чорнобильці, ветерани-афганці, "діти війни", підприємці, представники опозиції.

Цікаво, що перед акцією перед Кабміном почали поспіхом встановлювати паркан, міцно укріплений бетонним фундаментом - на зразок огорожі, якою нещодавно відгородилися депутати Верховної ради, повідомила прес-служба "Коаліції учасників Помаранчевої революції", повідомляє ТСН.

Тим часом мітингувальники вже з'їжджаються до столиці. Напередодні сюди вирушили близько 500 луганських ліквідаторів та майже сотня чорнобильців зі Львова.

Якщо раніше організатори мали здебільшого економічні вимоги, то тепер лейтмотив протесту змінився: від влади вимагатимуть дотримання громадянських прав і свобод. На це вплинули події у Донецьку, де під час розгону протесту помер шахтар-голодувальник.

Те, що сталося, українські ЗМІ вже порівнюють зі знаменитими страйками шахтарів 1998 року, що закінчилися пішим походом на Київ. Але чи повстане Донбас зараз, поки залишається під питанням. Поки спроба завадити акціям чорнобильців призвела до того, що чисельність протестувальників зросла в 10 разів. А напередодні до мітингів підключилися пенсіонери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ