Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Кривим Рогом затримали фури зі львівським сміттям

До Кривого Рогу намагалися ввезти дві фури, які були завантажені сміттям зі Львова. Про це "Радіо Свобода" повідомили в Криворізькій міській раді.

За даними заступника міського голови Олександра Катріченка, інцидент стався ввечері в суботу: дві 20-тонних вантажівки з львівськими номерами, вщерть набиті твердими побутовими відходами, поліція затримала в районі Криничок.

Як зазначив чиновник, після огляду документів з'ясувалося, що сміття прямувало зі Львова, місцем доставки вказувався Кривий Ріг.

У той же час в мерії Кривого Рогу повідомили, що з вересня 2016 року, згідно з рішенням сесії міськради, в місті діє заборона на утилізацію сміття немісцевого походження.

У минулий понеділок, 6 березня, стало відомо, що в Дніпропетровській області, в Петриківському районі, поліція зупинила 11 фур з побутовими відходами зі Львова. За даними Петриківської райдержадміністрації, фури заїхали самостійно, адже район не має ніяких угод на утилізацію сміття зі Львова.

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку допомогти меру Львова Андрію Садовому вибрати нову ділянку для будівництва заводу із переробки сміття.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.

Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.

У прокуратурі повідомили, що сміття горіло не через підпал, а через неналежну експлуатацію полігону.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ