Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під Києвом люди перекрили дорогу через звалище

Під Києвом, у Підгірцях, місцеві жителі сьогодні перекривали під'їзд до полігону побутових відходів №5. Утворилася черга з декількох десятків сміттєвозів, повідомляє УНН з посиланням на телеканал "112 України".

Вони скаржаться на нестерпні умови існування поблизу небезпечного звалища. За їх словами, полігон функціонує з 1986 року і його ресурс повинен був бути вичерпаний в 2006 році. Протестуючі вимагають закрити полігон.

Разом з тим, присутні представники керівництва підприємства і заступник київського міського голови під час спілкування з учасниками протесту повідомили, що закрити полігон сьогодні неможливо - фільтрати зі сміття, який вже там знаходиться, потраплять в грунтові води і будуть забруднювати воду.

Загалом, за оцінками експертів, в Україні катастрофічна ситуація в екології.

Особливо це стосується сфери утилізації небезпечних відходів. В Україні немає ані досконалої законодавчої бази, ані комплексного контролю з боку держави. Ліцензії на утилізацію небезпечних відходів видаються “фірмам-метелекам” наосліп, без проведення відповідних перевірок.

Десятки років в Україні зберігаються отруйні та особливо небезпечні речовини, на утилізацію яких держава не може знайти коштів. Наприклад, нещодавно через брак коштів не змогли ліквідувати отрутомогильник у Дніпропетровській області, тому його просто засипали землею.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ