Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Під Радою мітингують близько тисячі людей

Близько тисячі людей мітингують під Радою у Києві, повідомляє кореспондент ВВС Україна з місця події.

На площі під парламентом стоять представники "Свободи" і УКРОПу. Учасники тримають прапори "Свободи", УКРОПу, жовто-блакитні і червоно-чорні прапори. Вини вимагають відставки прем'єра Арсенія Яценюка.

Представники партії УКРОП вимагають припинити політичні репресії. Їх кілька сотень.

Також до Ради підійшла ще одна акція – кілька сотень вчених Національної академії наук. Їх відвели на тротуар на протилежну від Ради сторону по вулиці Грушевського.

Вони тримають в руках плакати – "Ні диктату МОН", "Вбиваючи науку, вбиваєте Україну", "Кабмін, де реформа науки?".

З Майдану до Ради підійшли представники організації "Спільна справа" і партія "Простих людей", які прийшли сюди з Майдану.

Лише четверта людина на цьому мітингу змогла більш-менш пояснити, чому вони тут і яка ціль акції – протест проти прем’єра Яценюка.

Мітингувальникам роздавали плакати "Не підтримуйте прем’єра корупціонера", "Майдан стояв не за корупцію в уряді", "Яценюк=корупція", "США зверніть увагу".

Один з учасників акції заявив, що біля Ради зачитають резолюцію з вимогою про відставку уряду і сформують громадську ініціативу з відбору кандидатів до уряду.

Сьогодні у Раді має виступати віце-президент США Джо Байден. Його автомобіль, який під'їжджав до Ради, пропустили мітингувальники.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ