Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під загрозою «криміналу» керівники львівських підприємств виплатили 4 млн грн заборгованої зарплати

Прокуратура Франківського району Львова 14 листопада розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України за фактом безпідставної невиплати 60 тис. грн заробітної плати працівникам одного з підприємств будівельної галузі, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Встановлено, що при наявності коштів на рахунках, керівники цієї компанії не виплачували зарплатні 33 своїм підлеглим упродовж 2 місяців.

Я наголосили в прокуратурі, цьогоріч правоохоронці проводили досудове розслідування у 165 кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб підприємств Львова, які позбавили громадян права на своєчасне отримання зароблених коштів. Відтак, у ході розслідування під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності керівники цих структур погасили заборгованість на загальну суму понад 4 млн грн.

Крім цього, за позовами прокурорів, громадянам виплачено ще понад 4,1 млн грн зарплатні.

Упродовж року прокурорами на усунення порушень у сфері оплати праці внесено 20 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 посадовці органів контролю, місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ