Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Підбито підсумки атестації футбольних клубів Першої та Другої ліг ПФЛ

Підбито підсумки атестації футбольних клубів Першої та Другої ліг ПФЛ, - прес-служба ФФУ.

У четвер, 02 червня, у Будинку футболу під головуванням генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.

Основним питанням порядку денного було підведення підсумків атестації футбольних клубів Першої та Другої ліг ПФЛ України, а також аматорських футбольних клубів – претендентів на отримання атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр.

Комітет підтвердив дотримання всіх мінімальних критеріїв Регламенту з атестації в процесі здобуття допуску до Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОФК ПФЛУ сезону 2016/2017 рр. більшості футбольних клубів ПФЛУ. Водночас, члени комітету перенесли розгляд питання щодо видачі атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів 1-ої ліги ОФК ПФЛ України футбольним клубам «Миколаїв» м. Миколаїв, «Полтава» м. Полтава і «Суми» м. Суми в зв’язку з невиконанням ними своїх фінансових зобов’язань. Також, перенесено розгляд питання щодо видачі атестату футбольним клубам, які вибороли право підвищитись в класі за підсумками змагань П-ої ліги: «Інгулець» с. Петрове Кіровоградської області та «Буковина» м. Чернівці, оскільки вони не виконали вимоги фінансових критеріїв Регламенту з атестації футбольних клубів ПФЛ України. З цієї ж причини перенесений розгляд питання і по друголіговому клубу «Кристал Херсон 1961» м. Херсон.

Таким чином, атестат, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу

- серед професіональних команд клубів 1-ої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:

1. «Авангард» м. Краматорськ

2. «Геліос» м. Харків

3. «Гірник» м. Кривий Ріг

4. «Гірник – Спорт» м. Горішні Плавні

5. «Десна» м. Чернігів

6. «Іллічівець» м. Маріуполь

7. «Нафтовик-Укрнафта» м. Охтирка

8. «Оболонь Бровар» м. Київ

9. «Черкаський Дніпро» м. Черкаси

10. «Колос» с. Ковалівка

11. «Верес» м. Рівне

- серед професіональних команд клубів П-ої ліги ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. отримали:

1. «Арсенал-Київ» м. Київ

2. «Арсенал-Київщина» м. Біла Церква

3. «Барса» м. Суми

4. «Буковина» м. Чернівці

5. «Енергія» м. Нова Каховка

6. «Кремінь» м. Кременчук

7. «Скала» м. Стрий

8. «Мир» с. Горностаївка

9. «Нікополь-НПГУ» м. Нікополь

10. «Реал Фарма» м. Одеса

11. «Тернопіль» м. Тернопіль

Позитивне рішення щодо видачі атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2016/2017 рр. було прийняте стосовно аматорських клубів, які поповнять П лігу ПФЛУ: «Балкани» с. Зоря Одеської обл., «Жемчужина» м. Одеса, «Нива – В» м. Вінниця, «Поділля» м. Хмельницький та «Рух» Винники» м. Львів-Винники.

Розгляд питання щодо видачі атестату футбольному клубу «Металург-Запоріжжя» м. Запоріжжя перенесено на наступне засідання комітету ФФУ з атестації футбольних клубів в зв’язку з наявністю заборгованості, яка виникла під час участі в чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд 2016 року, а футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг не розглядався, як претендент на отримання атестату, оскільки клуб самоусунувся від проходження процедури атестації та не надав фінансових гарантій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ