Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка затримано за новою підозрою

У вівторок, 30 травня, суддями апеляційного суду Черкаської області змінено запобіжний захід підозрюваному в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка із взяття під варту на домашній арешт у нічний час, передає прес-служба прокуратури Черкаської області
Василь Сергієнко

16 травня 2017 року правоохоронці Чернівецької поліції  під час проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів у м. Київ затримали місцевого жителя, який підозрюється в організації резонансного викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка, а саме за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 п.п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 27 ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Тривалий час зловмисник переховувався від слідства та перебував у розшуку. 

17 травня 2017 року слідчим суддею Придніпровського районного суду м. Черкаси вказаному вище підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб, без права внесення застави.

Однак 30 травня 2017 року ухвалу суду скасовано за апеляцією сторони захисту.

Відразу після оголошення судового рішення зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України в залі апеляційного суду за новою підозрою в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

На цей час слідство триває, вживаються заходи щодо завершення досудового розслідування та звернення обвинувального акту до суду для об’єднання з судовою справою по обвинуваченню виконавців вчинення вказаних вище кримінальних правопорушень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 255 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Нагадаємо,  4 квітня 2015 року в місті Корсунь-Шевченківському (Черкаська область) вбили журналіста, громадського активіста та учасника Майдану Василя Сергієнка. 

Як пише Громадське ЧернівціСергієнка викрали з його двору на очах у матері. За словами свідків, серйозні пошкодження Сергієнку завдали ще в момент викрадення. Сусіди бачили біля будинку Сергієнка авто «Лада Пріора» і друзі почали шукати її сліди. Особливо в районі "дачі Бобова" – так один зі свідків назвав бізнес-центр «Модус», який належить нардепу Геннадію Бобову. Вранці наступного дня знайшли закидану сміттям яму в декількох кілометрах від «Модусу» в посадці в с. Виграїв. У ній виявили тіло журналіста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ