Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підприємець при мільйонних оборотах платив лише 4 тис. грн податку

При оборотах у 7 мільйонів доларів львівський підприємець сплатив до бюджету лише 4 тисячі гривень, повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

Як повідомив перший заступник Голови Комісії з реорганізації ДПА у Львівській області, перший заступник Голови - начальник УПМ ДПА у Львівській області Руслан Плющ, цей підприємець на території декількох областей західної України здійснював продаж товарів широкого вжитку без відповідних документів, перераховуючи кошти на фіктивні фірми через одну з платіжних систем та готівкою. З’ясувалося, що загалом за такою схемою було переведено близько 7 млн. доларів США. Крім того, у махінаціях були задіяні два нелегальні обмінні пункти, які виявили у Львові працівники податкової міліції Львівщини.

Однак, при таких великих оборотах за період своєї діяльності вказаний суб’єкт господарювання сплатив до бюджету лише 4 тисячі гривень, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування.

В процесі розслідування кримінальної справи проведено низку обшуків на території 4-х областей України, під час яких на складах виявлено залишки товарно-матеріальних цінностей на суму понад 12 млн. грн., а в обмінниках вилучено валюту - долари США, євро, англійські фунти, чеські крони, російські рублі та іншу валюту - на загальну суму 600 тис. грн.

Обшуки та слідчі дії в рамках цієї кримінальної справи тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ