Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємства Держрезерву заробили 1,5 млн грн. за перше півріччя 2016 року

Як повідомили в прес-службі Держрезерву України, підприємства Держрезерву заробили 1,5 млн грн. за перше півріччя 2016 року.

За підсумками першого півріччя 2016 року державні підприємства системи Держрезерву показали позитивну динаміку. Їх чистий фінансовий результат — 1485 тис. грн. — виріс у 15 разів у порівнянні із цим же періодом у 2015 році. Тоді він склав лише 101 тис. грн.

Таке стрімке зростання результативності підприємств, завдячує ініційованій керівництвом Держрезерву оптимізації роботи на кожному з об’єктів. «Упродовж першого півріччя тривала розпочата минуло річ підготовка до реформування системи Держрезерву — аналізували виробничі потужності, територіальну диверсифікацію підприємств, дивилися які з процесів потребують уваги і виправляли їх, — розповів Вадим Мосійчук, голова Державної агенції резерву України. — По висновкам проводили роботу із керівництвом і персоналом підприємств. Одним із кроків була модернізація програмного забезпечення на підприємствах, включно із звітністю. Вже працює система електронного обліку зерна — 1С Елеватор та впровадженні сучасні технології зберігання зерна. Результат — 15 кратне зростання фінансових показників».

Зараз, за словами пана Мосійчука, закінчився черговий етап проведення Погоджувальних (наглядових) рад. «По кожному з підприємств вже зрозуміло, як провадити подальшу оптимізацію до кінця року. Будемо дотримуватись намічених цілей та неухильно просуватися на шляху реформування усієї системи резервів країни», — підкреслив він.

На сьогодні аграрний напрям системи Держрезерву складається з 10 підприємств — шести борошномельних активів і чотирьох хлібних баз. У сукупності вони можуть зберігати 730 тис. тонн зерна і переробляти на добу 1579 тонн зерна, 300 тонн жита і 980 тонн комбікормів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ