Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці Львівщини пропонують знизити орендну плату і скасувати інвестиційний внесок

Комітет підприємців Львівщини провів засідання круглого столу, на якому мовилося про впорядкування процесів приватизації та оренди комунального майна. Його учасники одноголосно ухвалили резолюцію, в якій виклали свої умови врегулювання ситуації в умовах кризи.
„В сучасній ситуації прибутки підприємців суттєво зменшились і сплата оренди стала болючим питанням. Пониження орендних ставок дало б можливість підприємцям зберегти робочі місця в повному складі та продовжувати сплачувати податки до держбюджету”, - прокоментував ситуацію член комітету підприємців Львівщини Роман Зофійовський.
Особливо важка ситуація з викупом орендованого приміщення чи ділянки, адже банки припинили кредитування таких операцій, а 100% вартості ділянки підприємець має сплатити до бюджету протягом тридцяти календарних днів. Як зазначив член комітету підприємців Львівщини Ярослав Кухалевський, зараз в місті всі операції, які стосувалися узгодження документації про приватизацію, припинили свій розвиток.
Серед вимог підприємців Львівщини до влади -- впорядкування орендних взаємовідносин, реалізація на практиці мінімального терміну оренди протягом трьох років, введення правил можливого відтермінування оплати за приватизований об’єкт в межах одного року та питання про скасування інвестиційного внеску на час кризи. „Вилучення 10-20% вартості об’єкта до моменту його експлуатації на сьогодні означає теж саме, що й повне припинення робіт. Зрештою, на кожен дрібний ремонт в органах місцевого самоврядування вимагають документацію та внесення платежу”, - зауважують підприємці.
Свою резолюцію підприємці подадуть в органи місцевого самоврядування та Державний комітет підприємництва України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ