Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підприємці вимагають встановити чіткі і прозорі правила сплати інвестиційного внеску

Сьогодні відбулася спільна нарада першого заступника міського голови Олега Синютки, комісії економічної політики за участю представників будівельних компаній. На нараді влада міста спільно з підприємцями обговорила проект ухвали про «Порядок залучення коштів інвесторів (замовників) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова». Попередньо цей проект ухвали було опрацьовано на спільному засіданні комісії економічної політики, архітектури, містобудування та охорони історичного середовища та комісії землекористування Львівської міської ради. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Як повідомив Сергій Бащук, член комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, депутатами були розроблені пропозиції щодо змін до проекту ухвали про «Порядок залучення коштів інвесторів (замовників) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова». Зміни стосувалися базової ставки інвестиційного внеску, від 5 до 10%, величина якого визначатиметься в залежності від території проведення будівництва (центральна частина, чи віддалені райони міста). Також депутати внесли пропозицію внести зміни у коефіцієнти, що враховують соціально – економічну важливість об’єкта будівництва (реконструкції). Разом з тим, головну увагу депутати закцентували на тому, що інвестиційний внесок має сплачуватись лише один раз і лише у грошовій формі.
За словами Олександра Вардзаля, члена комісії економічної політики, якщо інвестор сплачуватиме лише один раз інвестиційний внесок в грошовій формі, він не буде зобов’язаний віддавати 15% житла місту. Такої ж думки дотримуються представники будівельних компаній, які працюють на ринку нерухомості у Львові.
Натомість підприємці під час засідання наголосили, що мають бути встановлені чіткі і прозорі правила сплати інвестиційного внеску. А саме: сплата інвестиційного внеску у вигляді надання 15% житла місту чи сплата внеску у грошовій формі. Підприємці переконані, інвестиційні внески мають сплачуватися виключно грішми та виключно на розвиток соціальної інфраструктури (будівництво інженерних мереж, доріг та ін), як це передбачає постанова Кабінету Міністрів від 24 січня 2007 року «Про встановлення граничного розміру коштів замовників, що залучаються для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів». Відтак, позиція депутатів та позиція підприємців щодо сплати інвестиційного внеску збігається.
Остаточне рішення щодо проекту ухвали про «Порядок залучення коштів інвесторів (замовників) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Львова» депутати прийматимуть завтра на пленарному засіданні сесії міськради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ