Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події, - Освіта.ua.

Гройсман вимагатиме ліквідувати черги до дитсадків. Прем'єр-міністр оголосив про завдання уряду до 2020 року ліквідувати черги до садочків. Разом з тим, за словами Гройсмана, він вимагатиме, щоб до вирішення проблеми долучилась місцева влада.

Скільки коштуватиме пробне ЗНО у 2018 році. Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному оцінюванні. Цього року вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 129 до 137 грн в залежності від регіону проживання учасника.

Бюджетне місце «ходитиме» за кращим вступником. Під час вступної кампанії у 2018 році Міносвіти планує розширити практику використання широкого конкурсу – коли бюджетне місце надається не конкретному вишу, а йде до ВНЗ за вступником з найкращими балами.

У МОН кажуть про необхідність донорської підтримки. За словами Лілії Гриневич, відомство потребує допомоги міжнародних партнерів. Одним із головніших пріоритетів є перепідготовка українських вчителів.

Уряд затвердив план впровадження реформи школи. Документ визначає заходи, необхідні для старту Нової української школи. Зокрема, йдеться про створення старшої профільної школи, оновлення змісту освіти, підвищення ефективності освітнього процесу тощо.

МОН розпочав тестування майбутніх експертів з реформ. Відомством оприлюднений список учасників конкурсу на посади фахівців з питань освітніх реформ. Загалом у конкурсі беруть участь 317 кандидатів. Перший етап конкурсу відбувся 14 грудня.

Україна може використати досвід Латвії в мовній освіті. Лілія Гриневич наголошує, що йдеться про співвідношення в навчанні 60 на 40 у старшій школі, де 60% часу відводиться на вивчення навчальних предметів державною, а 40% – рідною мовою.

Польща може допомогти Україні створити фонд досліджень. Керівництво Національного наукового центру Польщі, який фінансує фундаментальні дослідження польських науковців, готове допомогти Україні у створенні та запуску Національного фонду досліджень.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ