Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Підвищення тарифів є неприпустимим до встановлення лічильників населенню, – «Наш край»

До моменту встановлення лічильників за рахунок постачальників комунальних послуг щонайменше 90% населення країни слід запровадити мораторій на підвищення тарифів. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак, коментуючи підвищення тарифів на тепло на 75-90%.

За його словами, підвищення тарифів на комунальні послуги за відсутності лічильників у населення є неприпустимим. «До моменту встановлення лічильників щонайменше 90% громадян країни слід запровадити мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги», – зазначив Олександр Мазурчак.

Окрім того, за словами співголови партії «Наш край», підвищення тарифів на теплопостачання на 75-90% є необґрунтованим та свідчить про неузгодженість дій Уряду та НКРЕП.

«Кілька днів тому Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозувало підвищення тарифів на теплопостачання на 60%. У результаті НКРЕП збільшила тарифи іще на третину. Зрозуміло, що дане рішення ухвалювалося без чітких розрахунків та обґрунтувань», – сказав Олександр Мазурчак.

У нинішніх умовах будь-яке підвищення тарифів є болісним для українців. Тому наявність лічильників пом’якшила би наслідки від росту цін на комунальні послуги, переконані у партії.

Мазурчак переконаний, встановлення та обслуговування лічильників має відбуватися за рахунок постачальників, а не споживачів.

«Ми неодноразово наполягала на прийнятті відповідного закону, що має зафіксувати : лічильники встановлюються та обслуговуються коштом постачальника теплової та електричної енергії, газу, холодної та гарячої води. Відповідні витрати має бути заборонено включати у тариф чи абонентну плату», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як повідомлялося раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) під час засідання 5 травня підтримала проект рішення про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення до 75-90%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ