Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підвищення цін на газ для України, позначиться підвищенням цін на газ і для населення

Підвищення цін на газ для України, позначиться підвищенням цін на газ і для населення. Про це в коментарі «Гал-info» заявив директор енергетичних програм Українського центру економічних та політичних досліджень ім.. Розумкова Володимир Саприкін.
«Ціна на газ для України залежить від того про що домовиться Росія та країни Центральної Азії, лише після того як „Газпром” закінчить з ними перемовини, відбудуться перемовини між росіянами та українцями стосовно цін на газ. До цього спостерігатиметься чинна позиція уряду, який стимулює підтримку існуючих цін за газ для населення та промислових споживачів», -- зазначив Саприкін.
Як вважає експерт, ціна за газ все такі підвищиться, що відповідно позначиться подорожчанням газу як для промислових споживачів так і для населення.
«Останні цифри, про які говорили українські урядовці -- це 150-160 дол. за тис.куб. Підвищення цін на газ і відбудеться, приблизно в цих межах. Щодо споживачів, то якщо відбудеться підвищення для промислових споживачів, серед яких не лише металургійні комплекси та хімічні підприємства, а і пекарні та молокозаводи, то підвищаться ціни на деякі продукти харчування, в зв‘язку з подорожчанням виробництва. Крім того наступний уряд мабуть перегляне ефективність та прибутковість обласних теплоенерго, і може відбутися підвищення тарифів для них, що в свою чергу позначиться підвищенням тарифів за послуги підігріву води та теплопостачання для населення. Тобто від того, якою буде ціна на газ для України, залежить якою вона буде для населення, в незалежності від того що населення «споживає» газ власного видобутку», -- зазначив експерт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ