Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підвищений вміст фосфору виявили на пасовищах у селі Дідилів Кам’янка-Бузького району

Моніторинг довкілля в районі аварії між станціями Ожидів та Закомар’я показав, що перевищень гранично допустимих концентрацій фосфатів (рухомих форм) не зафіксовано у всіх точках, крім села Дідилів. Проте, порівнюючи дані моніторингу за останні три роки можна стверджувати, що підвищені фонові концентрації не є наслідком аварії. Про це Гал-інфо сьогодні, 31 серпня, повідомили у Державній екологічній інспекції в Львівській області.
 Держінспектори відділу інструментально-лабораторного та радіаційного контролю 27 та 29 серпня 2007 року відібрали 15 проб води та ґрунту.
Якість води по всіх точках, крім стічних вод на місці аварії, відповідає нормам згідно СанПиН № 4630-88 «Охрана поверхностных норм от загрязнений» (фосфати 3,5 мг/м3).
У стічних водах на місці аварії зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій фосфатів, проте спостерігається стійка тенденція до зменшення їх вмісту.
Перевищення концентрації фосфору виявили на пасовищі у селі Дідичів Кам’янка-Бузького району. У Державній екологічній інспекції в Львівській області вважають, що підвищені фонові концентрації, які там виявили, не є наслідком аварії, бо вони спостерігаються протягом трьох років.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ