Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Пільги при вступі до вишів потрібно вгамувати, якщо не скасувати взагалі, - Леся Оробець

Як показала ця вступна кампанія, великий перелік пільговиків породив величезну соціальну напругу. Між собою на найпрестижніших факультетах конкурували з одного боку найбільш знедолені, з іншого – найталановитіші. Пільги потрібно угамовувати, якщо не скасувати взагалі. Про це сьогодні, 30 вересня, під час прес-конференції у Львові повідомила народний депутат України, голова підкомітету з питань базової освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки, заступник голови партії «Єдиний Центр» Леся Оробець.

 

За її словами, півроку тому депутати навіть не хотіли говорити про те, що пільги потрібно скасовувати, але зараз розуміють і хочуть прийняти компромісне рішення. «Адже великий перелік пільговиків, які мають можливість вступати поза конкурсом, набравши мінімальну кількість балів на тестуванні. Це не принесло ні соціального миру, ні порозуміння», ? наголосила Леся Оробець.

 

Також вона розповіла, що готує проект рішення з приводу пільг. «Із дитячих вуст не повинні звучати такі слова: «Мамо, я не поступив тому, що ти досі жива або я не інвалід». Такі слова дітей примушують замислитися над мудрістю державної політики», ? вважає нардеп.

 

Як альтернативу, на думку депутатки, можна запропонувати дітям пільгових категорій, які вступлять на загальних засадах, обов’язкове забезпечення гуртожитком і підвищеною стипендією. «Було б добре, якби для пільговиків виділялося  не більше, ніж 25% місць», ? вважає Леся Оробець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ