Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пішохідний пункт пропуску Долгобичів - Угринів закриють

​Пішохідний пункт пропуску Долгобичів - Угринів, що у Львівській області останні півтора року функціонував у тестовому режимі. Експеримент виявився успішним, однак з 1 січня тут рух буде закрито. Про це повідомив портал www.porteuropa.eu з посиланням на прес-службу Люблінського воєводи.

У повідомленні йдеться про те, що це рішення досить абсурдне, адже, як повідомляє Люблінський воєвода, експеримент з тимчасовим запровадженням пішохідного руху виявися успішним. Саме тому свого часу воєвода ухвалив рішення, щоб створити  на ПП Долгобичів - Угринів постійну інфраструктуру для пропуску пішоходів. Однак з огляду на малі кошти, які Польська держава виділяє на розбудову кордону, постійний пішохідний пункт пропуску тут відкриють найшвидше через 3 роки, а можливо, що лише в 2023 році.

Друга річ - це зволікання МЗС України зі зміною дипломатичної ноти щодо пункту пропуску Малговіце - Нижанковичі. Польська сторона хотіла б побудувати його в форматі дорожньо-пішохідного, однак чинна нота передбачає там лише пропуск транспортних засобів. Вже в 2013 році Київ і Варшава домовилися, що змінять цю ноту - треба всього дописати два слова: "і пішоходів". Київ і Варшава досі не спромоглися внести так просту зміну, хоча мали на це 3 роки.

Додамо, що в липні 2015 року експериментально був відкритий пішохідний та велосипедний рух на новому переході в Долгобичові, де були встановлені окремі смуги. Пілотний проект мав тривати півроку. У зв’язку з тим, що місцеві мешканці активно користувались ним, від 1 січня 2016 року його дію було продовжено. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ