Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Пішов з життя видатний тренер з водного поло Геннадій Пінський

Спортивна громадськість Львівщини - в глибокій жалобі з приводу смерті Геннадія Наумовича Пінського, видатного львівського ватерпольного тренера, Заслуженого тренера України та СРСР. Про це повідомили в управлінні з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

Серце великої людини перестало битися на 85 році.

Прощання з покійним відбудеться в суботу 21 січня 2017 року о 13.00 годині з передпоховальної каплиці по вул. Пекарській у Львові.

Геннадій Наумович Пінський від 1967 до 1990 року був головним тренером команди майстрів вищої ліги з водного поло „Динамо” Львів. 1975 рік – тренер збірної команди України серед дорослих на VI Спартакіаді Народів СРСР – ІІ  місце. Під його керівництвом „Динамо” Львів» двічі здобувало бронзові медалі чемпіонатів СРСР (1989 і 1991 рр.). Був тренером збірної УРСР (на всесоюзних змаганнях) та СРСР (на міжнародних турнірах). З 1990 по 1995 роки працював начальником команди майстрів вищої  ліги з водного поло „Динамо” Львів.

Виховав цілу плеяду ватерполістів, призерів Ігор Олімпіад, чемпіонатів світу та Європи. Серед найтитулованіших вихованців Генадія Наумовича Пінського: Вадим Жмудський (Олімпійський чемпіон, чемпіон Європи), Микола Смирнов (бронзовий Олімпійський призер, дворазовий чемпіон Європи та світу), Віктор Берендюга (бронзовий Олімпійський призер, чемпіон Європи), Павло Прокопчук (чемпіон Європи та чемпіон світу), Юрій Сидорович та Сергій Харін (чемпіони світу серед юніорів), Вадим Скуратов, Вадим Рождественський та Павло Прокопенко (бронзові призери чемпіонату світу серед юніорів), Ігор Зінкевич (чемпіон СРСР серед дублерів) та чимало інших відомих ватерполістів Львова та України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ