Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Після "Арени Львів" ФІФА стала більш обережною

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала футбольні асоціації Хорватії та Греції за расистські вигуки з трибун під час відбіркових матчів чемпіонату світу-2014.

Про це в суботу, 9 листопада, повідомляє Associated Press.

"Хорватію оштрафували на 38 тисяч доларів, а Грецію — на 32,5 тисяч доларів. Обом країнам також винесено офіційне попередження. Водночас ФІФА не стала застосовувати більш суворе покарання, що передбачає проведення командою декількох домашніх матчів без глядачів", — відзначає Лента.ру.

Предметом розгляду міжнародної федерації стала поведінка уболівальників збірною Хорватії під час відбіркового матчу з бельгійцями, що відбувся в середині жовтня в Загребі (1:2), і уболівальників Греції під час домашнього матчу зі Словаччиною (1:0).

Збірні Греції та Хорватії попсіли у своїх відбіркових групах другі місця і боротимуться за право поїхати на чемпіонат світу у Бразилії у стикових матчах. Перші зустрічі пройдуть вже наступного тижня. Греція прийме на своєму полі збірну Румунії, а Хорватія на виїзді зіграє з Ісландією.

Нагадаємо, нещодавно зусиллями керівництва Федерації футболу України вдалося припинити рішення ФІФА, згідно з яким "Арену Львів" могли повністю відлучити від міжнародних змагань до 2018 року в результаті поведінки уболівальників на матчі збірної України з Сан-Марино. ФІФА також домагалася, щоб матч збірної України з поляками в Харкові пройшов при порожніх трибунах. При цьому українські журналісти відзначали, що висновок ФІФА зробила на підставі свідчень інспектора, який відомий лівими поглядами, погано знайомий з українською історією і вважає прапор ОУН забороненим символом.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ