Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Після демобілізації військовим госпіталям на передовій може забракнути лікарів

В Україні триває демобілізація 5 та 6 хвилі військовослужбовців, у тому числі і військово-медичного персоналу, тому польові шпиталі також потребуватимуть заміни фахівців, які повинні піти у ЗСУ вже на контрактній основі. Про це в коментарі Гал-інфо розповів керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк.
Фото - health.unian.ua.

За його словами, значна частина медиків у військових польових шпиталях були також призвані на службу через мобілізацію і тепер будуть демобілізованими.

«Тому я також звертаюся до медиків, щоб вони висловлювали бажання йти на службу і допомагати пораненим військовим. Військово-медичний польовий шпиталь від Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, який дислокується в Покровську (колишній Червоноармійськ, - ред), має потребу і в молодшому персоналі, і в лікарях різних напрямків», - зазначив Поронюк.

На Донбасі загинуло троє бійців з Львівщини та випускник Академії сухопутних військ

Він наголосив, що в Покровську мобільний польовий госпіталь отримує поранених з передової і там їм надають першу кваліфіковану допомогу.

«Від того наскільки вони ефективно спрацюють, залежить життя військових. Зараз говорять про те, що до кінця року приблизно 6 тис. медичного персоналу у Львівській області має бути скороченений через реорганізацію, можливо, серед цих людей є добровольці», - зазначив він.

Олександр Поронюк наголосив, що ті медики, які хочуть допомагати військовим на фронті, можуть звернутися у військкомати за місцем проживання, а ще краще прийти у Львівський військовий госпіталь, де їм усе пояснять.

«Перебуваючи у зоні АТО, я був у цьому госпіталі, місцеве населення дуже позитивно ставиться до його персоналу. Лікарі Західного регіону дуже кваліфіковані і зараз цей госпіталь в Покровську фактично замінив обласну лікарню Донецька. Місцеві їдуть до них за медичною допомогою. Там є надсучасне обладнання й створено всі умови для роботи», - наголосив Олександр Поронюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ