Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Після виборів ціни на землю зростуть, – екс-голова Держкомзему у Львівській області

Ціна на землю несільськогосподарського призначення на вторинному ринку на Львівщині у зв’язку з кризою впала у кілька разів. Діапазон цін залежно від місцезнаходження ділянки коливається від 15-20 грн за квадратний метр до кількох тисяч. Після президентських виборів варто очікувати пожвавлення ринку землі. Про це сьогодні, 12 листопада, під час прес-конференції заявив екс-начальник Головного управління Держкомзему у Львівській області, довірена особа кандидата в президенти Микола Пшевлоцький.

 

За словами Миколи Пшевлоцького ринок  земель сільськогосподарського призначення в Україні навіть у кризовий час оцінюється в сотні мільйонів гривень, а несільськогосподарського – ще більше. В той же час ринок земель сільськогосподарського призначення де-юре не існує, але є де-факто.

 

Як зазначив Микола Пшевлоцький, 10 днів тому Верховна Рада прийняла зміни до Земельного кодексу. Було спрощено процедури відведення земель, а також зміни цільового призначення. Тепер відведення землі буде здійснювати в один етап, а не кілька, як раніше, а власник сам визначатиме цільове призначення землі відповідно до містобудівного обґрунтування.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ