Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Після виборів VIP-діти повернулися з війни

Життя після дембеля: VIP-діти повернулися з війни. Повідомив "Взгляд".

Минулого літа в розпал військових дій у зоні АТО, і, звичайно, напередодні парламентських виборів, серед українських політиків було модно говорити, що їхні діти воюють на Донбасі.

Так, показною патріотичністю відзначилися: син Анатолія Гриценка, 35-річний активіст «Автомайдану» Олексій (зараз продовжує службу в ЗСУ, - "Взгляд"); 26-річний Олександр Аваков, син міністра МВС Арсена Авакова, і син Юрія Луценка Олександр, який пішов на фронт, незважаючи на заборону медкомісії.

Проте відразу по закінченню парламентських виборів закінчилася військова служба і у більшості з VIP-синів: багато з них цілими і неушкодженими повернулися додому з фронтів.

Антон Пашинський служив незрозуміло де.

Син колишнього депутата від «Батьківщини» і майбутнього народного обранця від «Народного фронту» - Сергія Пашинського - до виборів встиг засвітитися на фото в оточенні бійців Національної гвардії. Де точно воював і в яких боях проявив свою мужність Антон Пашинський, ніхто не знає, але вже в серпні він публікував «після мілітаристські» фотографії на Facebook. На них він, будучи одягненим «в цивільне», відвідує своїх бойових товаришів під Слов'янськом.

«Багато хто з нас, тих, хто в тилу, морально втомилися від війни - всі ці волонтерські заклики, новини, смерті, карти, суперечки ... вимотують? Хочеться нормального життя і нормального Фейсбуку? А тепер подумайте, як зараз нашим бійцям? », - Розмірковував син Пашинського у довгому тексті під фото і розмістив при цьому номер своєї банківської картки із закликом надати фінансову допомогу українським військовим.

Останнім часом Антон Пашинський все частіше став розбавляти свої патріотичні публікації в Facebook замальовками з світського життя. Так - у перші вихідні листопада він відгуляв на фестивалі вуличної їжі в Києві, де «героїчно відстояв за креветками і бутербродами з тюлькою».

Олексій Гриценко - отримав звання.

«Проходить службу. Там де і був », - холодно відповів «Взгляду» Анатолій Гриценко на запитання, де зараз перебуває його син.

Так, 35-річного сина колишнього депутата Анатолія Гриценка, Олексія, призвали в армію ще 2 травня. Гриценко-молодший строкову службу не проходив, але 12 років тому закінчив військову кафедру КПІ.

За словами батька, Олексій служить в бригаді армійської авіації - вона базується далеко від лінії фронту - у Бродах Львівської області. Але на момент підготовки матеріалу, як повідомив "Взгляду" сам Олексій Гриценко, він проходив службу в Дніпропетровській області - недалеко від кордону АТО.

«Олексій - лейтенант-зенітник, він охороняє аеродром», - розповів Гриценко. Депутат запевнив, що синові служба не в тягар: «Олексій - боєць за характером, труднощі і позбавлення військової служби переносить легко».

За нинішньої активності Олексія Гриценка у Фейсбуці видно, що інтернет-зв'язок в місці його служби надійний і стабільний. В день Гриценко-молодший по три-чотири рази оновлює свій статус. А 18 листопада він повідомив, що 11 листопада було підписано наказ про присвоєння йому чергового звання - старшого лейтенанта.

Для Олександра Луценка інвалідність не стала перешкодою.

«Повернувся, слава Богу ...», - підписав один зі знімків сина, зроблений на початку листопада, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

Його син, 25-річний Олександр Луценко нібито проходив службу під Донецьким аеропортом, а присягу прийняв недавно - у серпні. За легендою, синові Луценка коштувало великих зусиль пройти медкомісію на придатність до служби, оскільки він є інвалідом другої групи.

«У мене син служить під Донецьким аеропортом. Тому я точно знаю, що відбувається у Донецькій і Луганській областях », - похвалився одного разу його в батько в одному з ефірів. Але зараз хлопець перебуває вдома і під Донецький аеропорт назад їхати поки не збирається.

Олександр Аваков був в АТО місяць.

Після численних закидів у тому, що син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков веде дозвільний спосіб життя, розсікаючи по Харкову на дорогих автомобілях, і п'є пиво в дорогих пабах, 26-річний Саша Аваков вирішив вступити до лав батальйону «Київ-1».

У батальйоні він пробув всього місяць, після чого у вересні повернувся на ротацію і так і залишився вдома. Більше ніяких нових фотофактів про його життя в зоні АТО на його сторінці в Facebook не з'являлося.

«Я був у АТО не заради піару і не для того, що б комусь доводити щось. Я там був і буду заради Батьківщини », - пафосно сказав одного разу «Взгляду» Олександр Аваков, не бажаючи далі продовжувати розмову про його військові подвиги.

Місяць потому син міністра був помічений «Взглядом» на центральній площі Харкова - площі Свободи, - в компанії двох охоронців. Мабуть, батько наказав синові більше не ризикувати життям.

Кирило Турчинов в роздумах - їхати в АТО чи ні.

Єдиному 21-річному синові екс-спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, Кирилу, повістка з військового комісаріату прийшла ще у вересні. Тоді мати Кирила, Ганна Турчинова, розповіла, що син ходив у військкомат, відповів на всі питання, але поки твердо не вирішив - чи їхати йому в АТО.

Мати зізналася, що якщо Кирило вирішить служити, то вона не буде йому перешкоджати. Три місяці відтоді минуло, а Кирило досі думає - чи їхати йому в АТО чи ні ...

Син президента служив без фото-доказів.

Єдиний, хто заявляв про службу в зоні АТО, але не показав звідти жодного фотопідтвердження - це син президента, Олексій Порошенко. На його сторінці в Facebook є тільки знімки з весілля, де він красується з дружиною. Але от хоча б одне фото, де він у касці, бронежилеті або зі зброєю в руках знайти не вдалося.

Хоча його батько, Президент Петро Порошенко стверджує: син служить добровольцем в артилерійських військах у зоні АТО, його підрозділ бере участь у бойових діях і несе втрати.

«Ми, українці, готові зустріти небезпеку і битися. Це не просто слова. Мій син знаходиться там. Він пішов добровольцем », - розповів Президент України в одному зі своїх інтерв'ю.

"Взгляд"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ