Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Південмаш" виготовить 12 ракет для російського холдингу

Космічне підприємство "Південмашем" уклало контракт з російською компанією S7 Sea Launch Limited на виготовлення 12 ракет-носіїв "Зеніт". Про це повідомили у прес- службі підприємства.

Документи підписані 28 квітня. Контракт передбачає виготовлення 12 ракет-носіїв для використання в програмах "Морський старт" та "Наземний старт" для досліджень та використання космосу в мирних цілях у рамках міжнародних космічних проектів. Наразі у виробництві знаходиться дві ракети модифікацій "Зеніт-3SL" та "Зеніт-3SLБ".

"Підписанням цього контракту зроблено великий крок щодо подолання глибокої кризи, в якій перебував "Південмаш" починаючи з 2013 року та яка була спричинена руйнівним обваленням обсягів виробництва", - йдеться у повідомленні.

Виробництво ракет-носіїв "Зеніт" на потужностях "Південмашу" було призупинене в 2014 році в зв'язку з фінансовими проблемами, що виникли у операторів проектів Sea Launch і Land Launch. З 1995 року по травень 2014 по програмі Sea Launch виконано 36 пусків РН "Зеніт-3SL", в тому числі 33 успішних.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ