Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

План надходжень до місцевих бюджетів Львівщини провалено на 26%

Станом на 1 листопада 2013 року річний план надходження податків і неподаткових платежів до загального фонду місцевих бюджетів області виконано на 74 відсотка, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про це йшлося учора, 19 листопада, на нараді щодо виконання місцевих бюджетів області за 10 місяців поточного року та формування проектів місцевих бюджетів на 2014 рік під головуванням першого заступник голови ОДА Богдана Матолича.

Найнижчий відсоток виконання (від 55,3 до 69,6) у містах Бориславі, Дрогобичі, Самборі, Новому Роздолі, Червонограді, Стрию та Сколівському, Пустомитівському, Старосамбірському, Городоцькому та Стрийському районах. План надходження платежів до загального фонду місцевих бюджетів за січень-жовтень виконано лише в Дрогобицькому і Миколаївському районах.

Незважаючи на такий стан виконання, в області забезпечується фінансування видатків на оплату праці та інші соціальні виплати, недопущено протермінованої заборгованості із виплати заробітної плати працівникам установ, що утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Вирішено також проблеми щодо фінансування видатків на виплату соціальних допомог.

Сприяв цьому отриманий за клопотанням обласної державної адміністрації додатковий фінансовий ресурс з державного бюджету. Зокрема, розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2013 року області збільшено дотацію з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів на 113,7 млн. грн., а також збільшено обсяги субвенції на виплату допомоги сім’ям з дітьми на 20,5 млн. грн. і дотації на допомоги по догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розгляду на 29,5 млн. гривень.

За підсумками наради перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич доручив керівникам міст і районів, підрозділів облдержадміністрації прикласти максимум зусиль для виконання завдань щодо завершення бюджетного року та фінансування видатків на соціальні виплати, розробити та здійснити відповідні заходи, спрямовані на забезпечення в повному обсязі фінансовим ресурсом своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ