Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

План управління історичним містом у Львові необхідно писати враховуючи особливості міста – Микола Бевз

Сьогодні, 17 листопада, в межах першого виїзного засідання Українського комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) у Львові представники організації із представниками від міської влади обговорюватимуть укладення списку пам’яток культури, які будуть подавати на розгляд ЮНЕСКО. Про це під час прес-конференції повідомив президент українського бюро ІКОМОС Микола Яковина.
Голова львівського осередку ІКОМОС, завідував кафедри реставрації та реконструкції архітектурних комплексів НУ „Львівська Політехніка” Микола Бевз зазначив: „Минає 10 років після зачислення до списку ЮНЕСКО з подачі українського бюро ІКОМОС середмістя Львова, а плану управління історичним містом досі немає. Без прийняття обмежень і розроблення чітких правил діяльності на цій території, не може бути й мови про якісне збереження”. Необхідність затвердження такої документації пов’язана із тим, що зона ЮНЕСКО Львова співпадає із функціональним центром міста, а перспектива проведення Євро-2012 ставить нові виклики й ризики для спадщини. Фахівці ІКОМОС запропонували свою допомогу у створенні цього документу й отримали від мера міста Андрія Садового попередню усну згоду.
„Менеджмент-план для Львова мають підготувати українські фахівці. Начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко розповіла нам, що їхнє управління співпрацює із містами Литовської республіки та Угорщини, які мають план управління історичним містом, але для Львова цей план необхідно писати безпосередньо враховуючи усі особливості міста”, – розповів Микола Бевз.
Також він повідомив, що вчора на виїзному засіданні, представники ІКОМОС домовилися виступити співорганізаторами проведення у наступному році міжнародної науково-практичної конференції, присвячені 10-річчю включення середмістя Львова до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ