Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Планів обговорень системи ПРО між Україною та НАТО не було, – Божок

Жодних планів щодо консультацій між Україною та НАТО щодо системи натовської протиракетної оборони не було.

Про це Радіо Свобода заявив виконувач обов’язків голови представництва України при НАТО Єгор Божок, коментуючи інформацію щодо відкладення переговорів представників альянсу та Києва про використання системи ПРО в Європі.

Український дипломат заявляє, що в України та НАТО є значно нагальніші теми для переговорів.

«Ми не планували й не обговорювали з НАТО питання консультацій щодо ПРО. У нас на порядку денному інші, важливіші на сьогодні, теми. У нас на порядку денному більше Чорне море: безпекова ситуація в цьому регіоні, поглиблення взаємодії між Україною та НАТО з метою посилення безпеки та стримування агресії в Чорному морі. А про наслідки розміщення ПРО в Румунії не було ні розмов, ні планів проводити такі розмови. Я не знаю звідки журналіст взяв цю інформацію», – заявив Єгор Божок.

Видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела в НАТО повідомило, що через політичну чутливість питання залучення України до переговорів щодо ПРО та побоювань надмірної реакції з боку Росії представники Північноатлантичного альянсу відклали заплановані переговори з Києвом.

Також зазначалося, що деякі дипломати схильні вважати, що обережний підхід до обговорення ПРО з Україною має сенс, якщо альянс хоче уникнути подальшого підриву відносин із Росією. Але інші союзники побоюються, що альянс ризикує, проявляючи нерішучість у допомозі такому партнеру як Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ